News Flash:

Investitii chinezesti de 16 milioane de euro in Timisoara

28 Martie 2014
795 Vizualizari | 0 Comentarii
Timişoara s-ar putea afla pe lista scurtă a chinezilor de la ZTE, producătorul din domeniul echipamentelor de comunicaţii, pentru deschiderea unui nou centru de monitorizare a echipamentelor operatorilor de telecomunicaţii. Investiţia este estimată la 16 milioane de euro. Producătorul chinez din domeniul telecomunicaţiilor, ZTE, urmează să deschidă, în trimestrul trei din acest an, într-un oraş din vestul României, un centru de monitorizare a echipamentelor operatorilor de telecomunicaţii (manage services), care va deservi reţelele operatorilor din 23 de ţări UE şi non – UE, a anunţat, joi, Lorian Vintilă, directorul de strategie al ZTE România. Acesta a declarat că 220 de ingineri IT români au fost deja recrutăţi, aceştia aflându-se acum în diverse stadii de instruire.

„Intenţionăm să deschidem un centru în vestul ţării să preluăm sarcinile operatorilor din Europa Centrală şi de Est, proiect în valoare de circa 16 milioane de euro, bani care vin direct din fonduri chinezeşti. Acest prim proiect estimăm să se finalizeze undeva în luna februarie a anului viitor”, a declarat Lorian Vintilă, directorul de strategie ZTE Romania, la finele anului trecut.

El mai spunea atunci că oraşul unde va fi deschis centrul trebuie să aibă un aeroport, iar Timişoara este singurul oraş care corespunde cerinţelor în această zonă.

Deocamdată luna februarie s-a încheiat, iar deschiderea noului centru nu a fost încă anunţată. Totuşi, pe site-urile de locuri de muncă au fost deja publicate anunţuri de angajare pentru slujbe oferite de ZTE la Timişoara. Tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0781 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017084 (s)