News Flash:

Invazie de tantari la Timisoara. Ce spune primarul Robu

15 August 2014
580 Vizualizari | 0 Comentarii
Multi timisoreni au reclamat faptul ca nu pot iesi seara afara din casa, din cauza tantarilor, vara aceasta. De ce in alti ani n-au fost astfel de probleme, sau oricum nu s-a resimtit ca si acum? Motivul este simplu si il recunosc oficial si autoritatile locale. Nu s-a facut dezinsectie ca in alti ani pentru ca nu s-a finalizat inca noua licitatie pentru desemnarea operatorului care sa se ocupe de aceste lucrari. Prin mijloace aeriene s-a stropit contra tantarilor doar in urma cu circa o saptamana si atunci a intervenit Consiliul Judetean Timis, si nu Primaria Timisoara.
Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca au demarat licitatia pentru dezinsectie, dezinfectie si deratizare la finele anului trecut, in noiembrie 2013, si nu au inca un castigator, in august 2014.
Intre timp a venit vara si insectele s-au inmultit, multi timisoreni reclamand faptul ca nu pot sta seara afara pentru ca sunt atacati de tantari.
„Ploile extrem de numeroase din acest an, survenite pe fondul unei vremi calduroase, au facut ca tantarii si alte insecte sa se inmulteasca foarte mult. Din pacate, desi a demarat, inca in luna noiembrie 2013, licitatia pentru contractarea unui operator de dezinfectie, dezinsectie si deratizare, Primaria Municipiului Timisoara nu a reusit sa finalizeze procedura nici la ora actuala, datorita atitudinii firmelor ofertante, incurajata de legislatia extrem de deficitara. Abia in data de 29 iulie 2014 a avut loc deschiderea ofertelor, la ora actuala avand loc evaluarea lor. Prelungirea pe parcursul anului 2014 a termenului pentru finalizarea procedurii de achizitie se datoreaza, in mare parte, legislatiei, ce a condus la modificarea documentatiei de licitatie”, afirma reprezentantii Directiei de Mediu a municipalitatii.
Autoritatile locale recunosc ca s-a intervenit tardiv prin mijloace aeriene – au facut-o cei de la Consiliul Judetean Timis -, iar numarul insectelor este in continuare mare.
„In data de 5 august 2014, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si Aviatiei Utilitare, au fost efectuate in Municipiul Timisoara tratamente aeriene de combatere a insectelor producatoare de disconfort. Interventia, insa, nu a fost suficienta si numarul insectelor a ramas foarte mare. Intelegem disconfortul creat si ii asiguram pe cetateni ca facem tot ce depinde de noi pentru rezolvarea cat mai grabnica a problemei”, concluzioneaza oficialii Directiei de Mediu, scrie Tion.ro.
Dincolo de legislatia deficitara, reprezentantii primariei puteau apela bineinteles la o firma specializata care sa execute astfel de lucrari de dezinsectie punctual, pentru ca populatia sa nu aiba de suferit pana la finalizarea licitatiei.
Ceea ce nu spun oficialii municipalitatii este ce au facut totusi ei, concret, anul acesta, pentru combaterea insectelor…

multi timisoreni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0829 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017207 (s)