News Flash:

Invata sa prepari sucul de orz verde. Vezi de ce este bine sa faci o cura cu acest suc

25 Februarie 2016
2009 Vizualizari | 0 Comentarii
suc grau

Chinezii considerau orzul planta sfanta si-l foloseau ca aliment si planta de leac. Virtutiile terapeutice ale orzului erau pretuite atat de greci, cat si de daci, iar cercetarile actuale confirma ca in orz, mai ales in cel verde, imediat dupa ce a rasarit (germeni), sunt anumite substante cu efecte terapeutice chiar si in boli aparent fara leac: hepatite, cancere, pancreatite, anorexii, diabet, tuberculoza.Cura cu suc de orz verde are, printre altele, efect regenerator si depurativ.

Prepararea sucului de orz verde

Se pune orzul la inmuiat o zi, dupa care semanam semintele in pamant, la 1 cm adancime si le stropim regulat. Intr-o saptamana, vor aparea firele de orz, iar cand firele ajung la inaltimea de 15-20 cm, pot fi folosite. Pentru ca substantele terapeutice sa fie prezente in cantitate maxima, trebuie sa recoltam firele verzi la 2-3 centimetri de radacina. Spalati-le in cateva ape. Sucul de orz verde se poate obtine casnic prin trei metode: cu masina de tocat carne, cu storcatorul de fructe sau in mixer. Pasta obtinuta se strecoara prin tifon si se bea doar lichidul limpede, de culoare verde.

Mod de administrare

Este recomandat ca sucul sa fie consumat imediat dupa preparare, termenul sau de valabilitate nu depaseste 6 ore. Sucul de orz verde se bea diluat: la o treime de pahar de suc de orz se adauga doua treimi de apa sau de suc proaspat de legume. Doza zilnica este de cate un pahar de suc diluat, baut de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de masa. 

Compoziţia biochimică a orzului verde conferă plantei un efect curativ deosebit, incetinind procesul de imbatranire a celulelor. Orzul verde este bogat in proteine, vitamine, minerale si enzime (intre care SOD (superoxid dismutaza) care are un efect deosebit in vindecarea bolilor, si revitalizarea organismului; aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril, care favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor; orzul verde este pana in prezent cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta).

Boli care pot fi tratate cu suc de orz verde 

Sucul de orz verde este indicat in urmatoarele boli: anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, boli de stomac, boli hepatice, cancer, colite, pancreatite, boli de inima, arteroscleroza cerebrala, astm bronsic, gripa, viroze pulmonare, TBC, rinita alergica, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenii, insomnii, reumatism, acnee, hemoroizi, hemoragii, afectiuni ginecologice, avitaminoza, sterilitate, impotenta sexuala.



orzul cura cu sucul de orz verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006381 (s)