News Flash:

Inundatii de proportii in vestul Romaniei

10 Aprilie 2016
1592 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
In urma ploilor torentiale, mai multe zone din vestul tarii au fostafectate. Viiturile au ajuns la doi metri, unele sate din judetele Cluj siArad au ramas fara curent electric, apa a intrat in case si drumurile au fost blocate. In urma ploilor torentiale cazute in cursul zilei de ieri, in zona de nord-vest a judetului Arad, zeci de gospodarii au fostinundate pe Valea Nadasului, informeaza capitan George Plesca, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a Judetului Arad. Potrivit unor surse, cateva gospodarii au fost inundate in localitatea Aldesti, situata in apropierea orasului Sebis, iar in localitatea Nadas, din cauza colmatarii vaii cu acelasi nume, apa si-a iesit din matca, inundand curti si gradini. 
„In urma ploilor torentiale cazute in aceasta zona, apa a antrenat aluviuni si vegetatie din amonte de localitatea Nadas, care au colmatat un pod. Drept urmare, apa si-a iesit din matca, zeci de case, curti si gradini din aceasta localitate fiind inundate, apa pe carosabil atingand aproximativ 50 cm. In prima instanta, au actionat Garda de Interventie Sebis din cadrul ISUJ Arad si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Barsa, insa, datorita gravitatii situatiei, s-a deplasat in sprijin si o formatiune de pompieri militari din Detasamentului Arad al ISUJ, alcatuita din cinci ofiteri si 35 subofiteri, avand in dotare 2 barci de salvare si 6 motopompe. In functie de evolutia situatiei, s-ar putea impune evacuarea mai multor persoane. Mai mult, in jurul orei 21:00, in localitatea Nadas a cazut alimentarea cu energie electrica", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a Judetului Arad.
Municipiul Dej si mai multe comune din apropiere au fost si ele lovite de inundatii masive. Zeci de oameni au ramasi blocati in locuintele inundate de ape. Ploile cazute ieri au facut prapad in municipiul Dej, in special in cartierul Viile Dejului, dar si in localitatile Rugasesti si Jichisul de Jos. Apa, revarsata de pe dealuri, a intrat in curtile oamenilor, mai multe gospodarii fiind inundate in cartierul Viile Dejului, pe strada Somcutului. Viitura si-a croit in scurt timp drum in beciurile si chiar in locuintele oamenilor. In urma inundatiilor din cartierul Viile Dejului, zeci de gospodarii au fost afectate. In localitatea Rugasesti situatia a fost si mai grava, cateva gospodarii situate pe strada Scolii fiind inundate, dupa ce un parau a iesit din matca. Totodata, circulatia rutiera a fost blocata pe DN18B, din cauza apei care a ajuns pe carosabil.

ploilor torentiale vestul tarii afectate cluj arad gospodarii inundate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005888 (s)