News Flash:

INUNDATII CATASTROFALE in Sri Lanka. Ultimul bilant - cel putin 177 de morti (VIDEO)

29 Mai 2017
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
sri lanka
Cel putin 177 de persoane au murit in inundatiile si alunecarile de teren provocate de ploile musonice din Sri Lanka, au anuntat luni serviciile de salvare, relateaza AFP.
Din cauza ploilor torentiale de vineri, jumatate de milion de persoane din sudul si din estul insulei din Oceanul Indian au fost fortate sa-si paraseasca locuintele.
Un numar de 109 persoane sunt inca date disparute si 109 sunt spitalizate, a precizat Centrul pentru managementul dezastrelor (DMC). Aproape 2.000 de case au fost distruse.
"Am crezut ca mi-a venit sfarsitul", a declarat pentru AFP J. H. Siripala, un tamplar luat duminica de ape si care a fost salvat de o persoana ce i-a aruncat o coarda de salvare. 
"Locuiesc in aceasta zona de 27 de ani, am mai trecut prin inundatii, dar niciodata nu am vazut atata apa", a declarat el la bordul unei barci de salvare.
Noile ploi torentiale anuntate pentru luni si marti de serviciile meteorologice ar putea complica eforturile salvatorilor, noteaza AFP.
Armata a mobilizat elicoptere, nave si vehicule amfibie pentru a asigura asistenta sinistratilor si a distribui hrana si alte produse de prima necesitate. 
"Am reusit sa ajungem la toate comunitatile de sinistrati", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant militar Roshan Seneviratne.
In cursul uneia dintre aceste operatiuni in orasul Baddegama, un elicopter al armatei s-a prabusit pe o casa. Cei 11 membri ai echipajului au scapat teferi in urma acicdentului, care nu a facut victime nici in randul populatiei.
Sri Lanka a lansat un apel la ajutor international. India a trimis mai multe nave de razboi care au transportat, intre altele, o echipa medicala. 
ONU au anuntat ca vor trimite containere cu apa si tablete de purificare a apei, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ar urma sa furnizeze medicamente in zonele sinistrate.
AGERPRES

Galerie Video


oceanul indian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007622 (s)