News Flash:

Intrebari stanjenitoare despre sex pe care femeile se rusineaza sa le puna

5 Ianuarie 2017
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
virgina

Huffington Post le-a adresat urmatoarele 5 intrebari expertilor pentru ca tu sa nu trebuiasca sa o faci:

1. De ce plang sau rad in hohote in timpul sexului?

“Sexul este si o activitate neurologica si emotionala, nu doar una fizica”, spune cercetatoarea Debby Herbenick, autoarea cartii “Sex Made Easy”. Partidele de amor pot declansa reactii emotionale neasteptate, fie ca ele sunt cauzate de reactii hormonale sau de temeri pe care le ai in legatura cu relatia ta. Tu te cunosti insa cel mai bine. Daca simti ca ceva este in neregula, apeleaza la consiliere de specialitate.

2. Sunt departe de menopauza, insa sunt uscata chiar si cand am chef

Exista o multime de aspecte care contribuie la lubrifierea naturala a vaginului, insa orice factor care iti saboteaza nivelurile hormonale sau fluxul de sange prin organism poate afecta acest fenomen, spun specialistii. De asemenea, 5% dintre femeile care iau pastile contraceptive se plang de aceasta problema. Alti factori care ar putea juca un rol sunt antihistaminicele, alaptatul, chimioterapia si diabetul.

3. Ar trebui sa ma ingrijorez daca sangerez dupa sex?

Daca sangele are o culoare deschisa, iar sangerarea este redusa si se produce o singura data (in special dupa o partida intensa de amor), atunci ea a fost cauzata cel mai probabil de o iritatie. Daca se intampla de mai multe ori si este vorba de o cantitate mai mare de sange, atunci ar trebui sa-ti faci o programare la ginecolog. Sangerarea ar putea veni de la cervix, de la uter sau ar putea fi cauzata de o infectie precum chlamydia sau gonoree.

4. De ce miroase asa?

PH-ul normal al vaginului variaza intre 3,5 si 4,5 si creeaza cele mai bune conditii pentru ca bacteriile bune sa prolifereze. Daca pH-ul creste peste valoarea de 4,5, atunci bacteriile bune mor si cele rele le iau locuri, fapt care creeaza un miros neplacut si chiar infectii. Lichidul seminal are un pH ridicat, de aproximativ 7,4, asa ca daca probleme cu un pH ridicat si faceti sex neprotejat des, problema s-ar putea agrava cu repeziciune. De asemenea, menstruatia mareste si ea valoarea pH-ului. Specialistii recomanda folosirea unor probiotice vaginale in astfel de cazuri.

5. E posibil sa fi urinat in pat in timpul partidei de sex?

Daca prezervativul este intact si ai exclus posibilitatea ca pata umeda sa fi fost cauzata de el, atunci raspunsul este da. De multe ori, in vezica urinara ramane putina urina chiar si dupa ce femeile merg la toaleta, spune profesorul de Obstetrica si Ginecologie Lauren Streicher, de la Universitatea Northwestern. Anumite pozitii sexuale, precum cea a misionarului, pot pune suficienta presiune asupra vezicii pentru a determina mici scurgeri. Daca se intampla din cand in cand, nu ai niciun motiv pentru care sa-ti faci griji. (sursa: fabuloase.ro)


ph-u
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005427 (s)