News Flash:

Interventie de urgenta in Piatra Neamt, dupa ce mai multe persoane au ramas blocate in cabinele telegondolei/Toate persoanele au fost coborate

28 August 2018
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
gongfola

Saisprezece persoane, intre care si un copil, au fost coborate, luni seara, din telegondola din Piatra-Neamt, in care au ramas blocate peste trei ore, din cauza unei defectiuni. La fata locului au intervenit pompieri, salvamontisti si jandarmi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Echipaje de pompieri, jandarmi si salvamontisti din judetul Neamt au fost mobilizate, luni seara, pentru operatiunea de coborare a pasagerilor din gondolele blocate in municipiul Piatra Neamt. Nicio persoana nu a fost ranita in urma incidentului. Cei 16 pasageri au asteptat peste trei ore pana cand telegondola a fost repusa in functiune.

"Din informatiile detinute, in interior s-au aflat 16 persoane, 15 adulti si un copil, fara probleme medicale. Pentru deblocarea acestora, salvatorii au intervenit cu doua masini de stingere si o autoscara. De asemenea, la fata locului au fost trimise o ambulanta SMURD si o unitate de terapie intensiva mobila".

"Cu eforturi sustinute ale pompierilor salvatori, jandarmilor montani si ale alpinistilor din cadrul Salvamont Neamt s-a reusit coborarea unei persoane, in siguranta".
"Sistemul a fost repus in functiune, cu ajutorul unui motor diesel, astfel ca telegondolele si-au reluat deplasarea catre zona de sosire. Toti au fost coborati in siguranta, fiind asistati de personalul medical SMURD", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Rotariu, purtatorul de cuvant al ISU Neamt.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Neamt, Raul Papalicef, interventia a fost dificila. "Gondola e de altitudine mare, la 60-70 de metri deasupra orasului. Nu e o operatiune atat de simpla", a precizat Raul Papalicef.

Telegondola Piatra Neamt beneficiaza de 22 de gondole, fiecare avand opt locuri.

Seful Serviciului Salvamont Neamt, Raul Papalicef, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca defectiunea se inregistreaza la motoarele principale.

”Sunt persoane blocate in gondole, nu stim cate la aceasta ora. Am trimis doua echipaje care o sa evacueze oamenii din gondola. Gondola e de altitudine mare, la 60-70 de metri deasupra orasului. Nu e o operatiune atat de simpla. Avem echipament special”, a spus Papalicef.


telegondola pompieri salvamontisti jandarmi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005046 (s)