News Flash:

Intarzieri pe Aeroportul Henri Coanda la decolarea unor curse, din cauza operatiunilor de degivrare

2 Decembrie 2014
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai multe aeronave de pe Aeroportul Henri Coanda au, marti, intarzieri la decolare de aproximativ 45 de minute, din cauza operatiunilor de degivrare, nicio cursa nefiind anulata din cauza vremii, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara normal, in conditii de iarna, pistele, platformele si caile de rulare fiind deschise si operationale, a precizat CNAB, intr-un comunicat de presa transmis agentiei MEDIAFAX.
Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza vremii, dar zborurile pot avea intarzieri de aproximativ 45 de minute la decolare, iar in unele cazuri chiar si de o ora, din cauza operatiunilor de degivrare.
"Pe aeroporturile din Bucuresti se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime pentru desfasurarea in siguranta a operatiunilor aeriene", se mai arata in comunicatul CNAB.
Bucurestiul si judetele Giurgiu, Dambovita, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Caras-Severin, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Vrancea, Bacau, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Mures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 22.00.
Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in aceste zona se va depune un strat de zapada de 10-15 centimetri, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora, iar local si temporar, zapada va fi viscolita. In regiunile sudice si centrale sunt conditii de producere a poleiului.
Directorul Administatiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat luni, la Comandamentul de iarna de la Guvern, ca situatia meteo ramane complicata in urmatoarele ore, cu viteze ale vantului de pana la 80 de kilometri pe ora si temperaturi scazute, care pot cauza polei pana marti dupa-amiaza, dar de miercuri va fi un regim de iarna normal, cu precipitatii slabe si temperaturi usor pozitive pe timpul zilei
Ion Sandu a precizat ca, dupa expirarea codului galben, mai pot fi emise atentionari, dar numai punctual, pentru anumite zone si perioade scurte, nu la nivel national.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006326 (s)