News Flash:

INTALNIRE ISTORICA: Papa Francisc, fata in fata cu Patriarhul Kiril, pe aeroportul din Havana

12 Februarie 2016
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc si kiril
Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei se intalnesc astazi pe teren neutru, in Cuba, tara majoritar catolica, dar pana nu de mult aflata sub influenta Moscovei.
Potrivit AFP, cei doi mari capi ai bisericii crestine, vor avea o intalnire de aproximativ doua ore, fata in fata  pe aeroportul din Havana. 
La sosire, Patriarhu Khiril, care a venit la bordul unui avion al guvernului rus, a fost intampinat de presedintele cubanez Raul Castro. Patriarhul rus incepe in Cuba un turneu in America Latina de 11 zile, pe parcursul caruia se va duce de asemenea in Paraguay si Brazilia.
Papa Francisc, care viziteaza Cuba in drum spre Mexic, a declarat, intr-un interviu pentru Corriere della Sera, ca ”Rusia poate da mult” pentru pacea mondiala si a evidentiat existenta unor anumite "convergente” intre Vatican si Moscova in ceea ce priveste conflictele din lumea araba.
Suveranul Pontif a marturisit ca, la intalnirea de la Havana, ar dori "sa-i intalneasca si sa-i imbratiseze din nou pe fratii ortodocsi” ;i a dezvaluit ca pentru aceasta intrevedere "au fost doi ani de tratative in secret, bine conduse de episcopi competenti”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006111 (s)