News Flash:

Instanta suprema, asteptata sa pronunte luni sentinta pentru Sebastian Ghita si Iulian Badescu

25 Septembrie 2017
875 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita3
Judecatorii ICCJ sunt asteptati sa se pronunte, luni, in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badescu. Procurorii au cerut, la ultimul termen, pedeapsa maxima pentru ambii inculpati. Decizia nu va fi definitiva.
„Solicitam sa dispuneti condamnarea fiecaruia din cei doi inculpati, Ghita Sebastian si Badescu Iulian, la pedeapsa inchisorii, orientarea catre maximum a pedepselor impuse de lege”, a solicitat procurorul la ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Instanta Suprema este asteptata sa pronunte o decizie luni, aceasta nefiind definitiva.
Fostul deputat Sebastian Ghita este judecat in acest dosar pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. Potrivit Codului Penal, infractiunea de spalare de bani se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. Astfel, procurorii au solicitat magistratilor de la Curtea Suprema sa dispuna, pentru Sebastian Ghita, pedeapsa de 10 ani de inchisoare. Totodata, acuzarea a mai cerut sa fie confiscata de la Ghita suma de 1.116.000 lei si ca cei doi sa plateasca prejudiciul de 1.500.000 lei. Procurorul a mai cerut ca lui Iulian Badescu sa ii fie confiscata suma de 900.000 lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004730 (s)