News Flash:

Inspectoratul Scolar Timis se muta in casa noua

27 Septembrie 2014
698 Vizualizari | 0 Comentarii
 In luna noiembrie a acestui an, Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) din Timis ii expira contractul de inchiriere a cladirii. Practic, inspectoratul trebuie sa paraseasca locatia in care se afla la ora actuala, strada CD Loga, pana, cel mai tarziu, in luna iunie a anului viitor. Conform viceprimarului Timisoarei, Traian Stoia, proprietarul cladirii (Fundatia Caritatea) nu mai doreste sa prelungeasca contractul de inchiriere. Prin urmare, primaria trebuie sa gaseasca o alta locatie pentru ISJ.
ISJ Timis a inaintat primariei o adresa, solicitand gasirea unui spatiu adecvat in care sa-si poata muta activitatea.
„Ne-au solicitat un spatiu de cel putin 1.900 mp pentru a asigura o buna functionare a acestei institutii. Exista discutii pentru niste locatii”, spune viceprimarul Traian Stoia.
Situatia se va rezolva in doua-trei saptamani, spune Stoia. Exista chiar si posibilitatea ca inspectoratul sa fie mutat in sediul uneia dintre scolile din oras. Chiria pentru cladirea ISJ este de 13.000 de lei pe luna si nu a mai fost schimbata de ani de zile.
„Inspectoratul Scolar avea o chirie mult mai mica decat Liceul de Arte (chiria Liceului de Arte ajungea la 30.000 de euro pe luna – n.r.). Inspectoratului Scolar ii expira contractul de inchiriere si cauta o alta cladire. Inspectoratul sta acolo in chirie, la Societatea Caritatea, au avut contract de inchiriere pe zece ani si a fost prelungit pana in noiembrie”, spune Stoia.
Desi contractul expira in noiembrie, inspectoratul mai poate sta pana in iunie.
„In mod normal contractul expira in noiembrie. Avem deja un acord semnat de catre cei de la Caritatea in care ne spun ca sunt de acord sa prelungeasca contractul cu noi pe trei ani de zile, insa isi rezerva dreptul ca doar pana in 15 iunie 2015 sa ramanem in aceasta cladire, iar din momentul respectiv orice cumparator apare la aceasta cladire, cu un preaviz de 120 de zile, sa parasim cladirea. Informatiile noastre sunt ca exista deja un cumparator serios la aceasta cladire, asta presupune ca cei trei ani de fapt sunt dati pentru linistea noastra, asta inseamna ca in 15 iunie, cu un preaviz de 120 de zile anterior acestei date, probabil ca va trebui sa iesim, scrie tion.ro. Ne raman lunile din iarna si putine luni din primavara sa identificam un spatiu si sa ne mutam. Nu putem face o mutare de pe o zi pe alta sau de pe o luna pe alta, avem nevoie de un timp relativ mare”, spune Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.

isj isj timis societatea caritatea stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049841 (s)