News Flash:

Inspectoare care a controlat DNA: "Mi-e frica! Daca imi nascocesc ceva, copilul meu ramane pe drumuri"

20 Septembrie 2017
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3
Una din inspectoarele care a verificat DNA, Mihaela Focica, a fost inregistrata in timp ce vorbea cu adjunctul IJ, Gheorghe Stan, aceasta spunand ca a fost chemata la sediul Directiei si ca ii este frica de faptul ca ar putea sa ii fie „nascocit” un dosar penal, iar copilul ei va ramane pe drumuri.
Potrivit inregistrarii, procuroarea Focica i s-a plans lui Stan ca i se poate face un dosar penal, precizand ca s-a dorit ca ea sa fie „spalata pe creier”. Toate demersurile ar fi fost facute de conducerea DNA, conform sursei citate, iar scopul final ar fi fost acela ca ea sa se retraga din echipa care efectua controlul al Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Discutia ar fi avut loc in data de 4 iulie, imediat dupa ce la parchetul anticoruptie a fost dispusa de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, efectuarea controlului privind managementul DNA, potrivit informatiilor aparute pe site-ul www.luju.ro.
„Mihaela Focica: Nici Lazar, nimeni nu crede ca noi am primit aleatoriu lucrarea asta. Jur ca asa a fost.
Gheorghe Stan: Cum sa aiba atata tupeu sa te sune si sa iti spuna sa te retragi din lucrare si sa nu semnezi?
Mihaela Focica: A vrut sa spuna la modul ca cel mai bine ar fi sa ies din chestia asta ca jocurile sunt facute. Ca eu sunt aia care semneaza si Adriana va fi cea pe care o puneti sefa. Sa ma imbarlige pe mine ca eu sunt manipulata de voi. A vrut sa imi spele creierul ca totul e o facatura.
(...)
Gheorghe Stan: Ea vrea sa bage o masa mare de inspectori. Ea a vrut sa te intimideze.
Mihaela Focica: Ea a vrut sa imi spele creierul. Sa se gandeasca ca eu ma retrag. A zis ca de ce nu v-ati retras. Cum sa ma retrag, nu aveam motiv de abtinere. Cum sa fug de raspundere? Pai astfel nu ma mai duceam la Inspectia Judiciara. Ca acolo e o facatura, ca voi mi-ati spalat mie creierul. I-am spus ca nici Giani (Gheorghe Stan - n.red.) nu se baga. Nu se mai vizeaza acum. Nu poate el sa hotarasca ce facem noi in lucrare. Si Codrut a spus ca e naspa de tine. De aici a fost teama mea cea mai mare. A spus nu stiu cat au pe tine, dar cat au pe mine. A zis ca pun pariu ca au filat-o. Mi-a spus sa am grija. Eu merg pana la capat. Ce vrei sa spun? A spus ea ca ce a spus gresit sa spunem ca Lazar a cam dat-o in bara.
(...)
Gheorghe Stan: Eu sunt socat. Eu iti spuneam sa nu te duci la ea, ca nu are ce sa iti faca.
Mihaela Focica: Eu imi vad de drumul meu si merg mai departe. Eu am fost foarte speriata. Trebuia sa ma calmez si sa spun ca nu am ce sa caut. Ce vaca! Dupa ce ca m-a chemat, m-a pus si intr-o situatie nasoala. Aici am gresit, nu trebuia sa ma duc. Tot timpul ma gandesc ca eu sunt singura. Daca imi nascocesc ceva, copilul meu ramane pe drumuri. Eu am rate. Pe Romeo l-au bagat in depresie. El doi ani de zile era vai de capul lui.
(...)
Gheorghe Stan: Facem implozie din cauza ei. Sa va faceti treaba cum spune legea! Nu faceti ce spun ei, ci ce spune legea!
Mihaela Focica: Am spus ca audiem, facem probe. Eu nu dau inapoi. Am si zis, ce motiv am sa iti zic. Mi-a fost frica, dar fac ce trebuie. Asta mi-a spus, voi sunteti nebune? Cum sa ne spuna dupa ce s-a facut lucrarea sa o schimbam. Sunt si oameni cu caracter. Poate sa imi faca si dosar penal. Mi-a spus fa cum crezi tu, ca e bine si asta e. Am gresit, trebuia sa te sun. Trebuia sa nu ma duc, dar m-am panicat.
Gheorghe Stan: Cum sa te ameninte? Cum sa isi permita asta? Asta e imixtiune clasica.
Mihaela Focica: Iti dai seama! M-am mirat ca de ce ma cheama pe mine? Nu-l suna pe Giani si ma cheama pe mine.
Gheorghe Stan: Daca noi comunicam, rezolvam.

Mihaela Focica: Eu nu am stiut. Eu nu eram acolo. Desi am spus ca tac si merg mai departe pe linia mea si consider ca nu am mers la ea niciodata. Asta e invatatura de minte. Nu vreau sa o mai vad”, potrivit inregistrarilor facute publice marti seara.
Numele Mihaelei Focica este legat si de dosarul disciplinar privind OUG 13/2017, in care procurorii DNA Marius Bulancea, Jean Uncheselu si Paul Dumitriu sunt cercetati pentru faptul ca ar fi deschis in mod abuziv un dosar penal. Ea a fost, insa, exclusa din echipa inspectorilor judiciari care au controlat activitatea procurorilor anticoruptie in aceasta speta. Mediafax.ro

gheorghe stan mihaela focica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006482 (s)