News Flash:

Inspectia Judiciara, in control la institutia lui Augustin Lazar

31 August 2017
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar
Dupa controalele efectuate la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), o noua institutie din Romania va fi vizata de Inspectia Judiciara.
Astfel, in perioada 4 - 29 septembrie, o echipa de control formata din opt inspectori judiciari, vor efectua cercetari la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), institutie condusa de procurorul general Augustin Lazar. Controlul vizeaza activitatea desfasurata in anul 2016 si primul semestru din 2017.

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare a semnat, la inceputul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienta manageriala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie - Structura centrala. 

Inspectorul sef a stabilit, printre altele, obiectivele controalelor si componenta echipelor de inspectori judiciari.

Cele doua controale au fost incluse in calendarul de activitati aferent anului in curs ca urmare a propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Concluziile rapoartelor de control vor fi inaintate Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Pe 19 iunie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a trimis la Inspectia Judiciara o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA si Parchetul General. Cererea era motivata de faptul ca la cele doua institutii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Inspectia Judiciara (IJ) a finalizat pe 25 august controlul la Directia Nationala Anticoruptie, inspectorii avand termen pana pe 6 octombrie sa inainteze raportul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre conducerea institutiei a inceput pe 17 iulie.

dna inspectia judiciara cercetari piccj augustin lazar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006208 (s)