News Flash:

Inmormantarea actorului Sebastian Papaiani, astazi la Cimitirul Bellu

29 Septembrie 2016
1002 Vizualizari | 0 Comentarii
papaiani
Sebastian Papaiani va fi inmormantat azi, 29 septembrie, la Cimitirul Bellu din Bucuresti. Sebastian Papaiani, cunoscut pentru rolurile sale din filmele de comedie s-a stins din viata la varsta de 80 de ani.
Sebastian Papaiani avea 80 de ani si avea probleme de sanatate. El suferise in luna mai un accident vascular cerebral si era internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, la sectia de Neurologie. Actorul Sebastian Papaiani a murit marti, pe 27 septembrie, la varsta de 80 de ani, implinita pe 25 august. Pe 27 august, actorul a multumit pe Facebook celor care i-au transmis ganduri frumoase, precizand ca este pentru prima oara cand isi petrece ziua de nastere intr-un spital, dar apreciind reteaua de socializare care i-a adus fanii mai aproape in acel moment: "Va multumesc si va sunt recunoscator pentru cuvintele si gandurile frumoase primite in ultimele zile! E pentru prima data cand imi petrec ziua de nastere intr-un spital, dar, cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia ca am fost invitat la o petrecere surpriza unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi ati vorbit tot timpul. Va iubesc si sper ca Dumnezeu sa-mi dea posibilitatea sa va revad cat mai curand, fiindca pentru mine, voi oamenii obisnuiti, ati fost si veti ramane marea mea iubire! Va imbratisez pe fiecare in parte, cu drag, Sebastian Papaiani".
Era strigat cu porecla si numele de alint "Bica". Sebastian Papaiani le-a fost tuturor actorilor bun prieten. Iata viata maestrului:
Actorul s-a nascut pe 25 august 1936, la Pitesti (Arges). Copilaria si-a petrecut-o, dupa cum declara actorul, “intr-o lume modesta, intr-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de tigani, dar tigani cu care puteai sa fii prieten...”.
Tatal sau, Alecu Papaiani, era de origine greaca, Papayannis fiind proprietarul unei curti, undeva in marginimea Pitestiului in care erau apartamente de doua camarute, inchiriate de cosari, geambasi, lustragii. Pe vremea cand era pusti, actorul era fascinat de circul ce venea in cartier si de filmele ce rulau in acei ani, iar John Wayne si Johnny Weissmuller erau preferatii lui.
Actorul a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, promotia 1960 si in 1963. Debuteaza in comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un suras in plina vara “, unde alaturi de tanara si frumoasa actrita Florina Luican, se face remarcat atat de critici cat si de public. Joaca an de an, atat in drame cat si in comedii si ramane pentru totdeauna de neegalat in memoria cinefililor in rolurile: Plutonier Capsuna / “ B.D....”, Alecu / “ Asta seara dansam in familie “, Pacala, Pompei / “ Toamna bobocilor “ si mai ales Ieremia / “ Toate panzele sus “.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007024 (s)