News Flash:

Ingredientul extrem de periculos care scurteaza viata si da dependenta

29 Ianuarie 2016
7101 Vizualizari | 0 Comentarii
mancaruri
Un ingredient extrem de periculos se ascunde in tot mai multe produse de pe piata, dar mai ales in cele de tip fast food. Este vorba despre glutamat, un aditiv nociv care da gust mancarii preparate rapid si stimuleaza apetitul. In acelasi timp, insa, creeaza dependenta, spun medicii. Specialistii avertizeaza ca acest potentiator de aroma ne scurteaza viata cu cativa ani.

Medicii spun ca succesul produselor de tip fast food vine din compusii chimicicare creeaza aromele ce dau in final dependenta. Astfel, creierul nostru este pacalit ca simte de exemplu gust de cascaval sau de sunca. In realitate, insa, ingredientele adevarate sunt inlocuite cu aditivi alimentari care intensifica gustul in mod artificial.

„Este vorba de interventia umana oficial acceptata care determina modificarea gustului si culorii produsului”, spune dr. Amorin Popa, nutritionist, potrivit digi24.ro. „Gustul ne inseala de multe ori, putem manca ceva gustos, dar nu sanatos”, adauga Valentin Pantea, medic de familie.

Cel mai des folosit este glutamatul de sodiu, care creeaza dependenta de un anumit gust. „A fost pus in carnati, in supe, in sosuri. S-a vazut ca gustul este ceva mai bun. Este un aditiv care nu respecta totusi legaturile si compozitia unei substante naturale, pe care organismul apoi nu o recunoaste. Si atunci avem niste probleme probabil de alergii, de cele mai multe ori”, sustine Nastasia Belc, director general Institutul de Bioresurse Alimentare Bucuresti.

Specialistii atentioneaza ca un nivel crescut de glutamat distruge sistemul nervos si poate provoca tulburari cardiace, dureri musculare si obezitate.

ingredient periculos fast food apetitul dependenta scurteaza viata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007037 (s)