News Flash:

Ingredientul care distruge memoria si imbolnaveste inima

20 Noiembrie 2015
3331 Vizualizari | 0 Comentarii
ingredient
Grasimile care se gasesc in anumite tipuri de prajituri si biscuiti pot afecta gravmemoria, avertizeaza cercetatorii. Grasimile trans sunt folosite in alimentele procesate pentru a imbunatati textura si pentru a da aroma. Aceste grasimi sunt create prin adaugarea hidrogenului in uleiul vegetal pentru a-l face mai solid si se mai numesc si uleiuri partial hidrogenate. Recent, un studiu care a implicat 1000 de barbati sanatosi, sub 25 de ani, a scos la iveala ca cei care consuma grasimi trans stau mai prost la capitolul memorie, indiferent de varsta sau educatie, potrivit doctorulzilei.ro.



”Grasimile trans inrautatesc memoria mai ales in cazul barbatilor tineri si a celor de varsta mijlocie. In plus, grasimile trans au fost gasite ”vinovate” si pentru cresterea greutatii corporale si dezvoltarea bolilor de inima”, sustine autoarea studiului dr. Beatrice Golomb de la Universitatea de Medicina San Diego. Echipa de cercetatori a studiat adulti care nu au fost diagnosticati cu boli de inima. Participantii au completat chestionare despre dieta, cu ajutorul carora a fost estimata cantitatea de grasimi trans consumata.



Pentru a stabili starea memoriei, cercetatorii au prezentat participantilor serii de cate 104 cartonase pe care erau scrise cuvinte. Fiecare persoana trebuia sa identifice cartonasele duble.

Fiecare gram pe zi de grasimi trans a fost asociat cu scadere cu 0,76% a estimarii corecte. Cei care consumau cele mai mari cantitati de grasimi trans, identificau cu 11 cuvinte mai putine, decat cei care mancau foarte putine grasimi trans. Grasimile trans sunt considerate nocive pentru inima, chiar mai rele decat grasimile saturate.

grasimile prajituri biscuiti memoria alimentele procesate grasimi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0801 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011771 (s)