News Flash:

Ingredientele uimitoare care tin la distanta cancerul, Alzheimerul, bolile de inima si artrita

16 Martie 2016
2355 Vizualizari | 0 Comentarii
piper negru2
Cea mai buna forma de tratament a cancerului este prevenirea. Si ca sa tii aceasta maladie cat mai departe de tine trebuie, in primul rand ai grija la ce mananci. O dieta bogata in legume, fructe, cereale si condimente. Referindu-ne la acestea din urma, doua sunt cap de lista: turmeric (curcuma) si piper negru

Curcuma si piperul negru sunt deosebit de eficiente cand sunt asociate si consumate impreuna cu ulei de masline. Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati un sfert lingurita de curcuma si un strop de piper negru la o jumatate de lingurita de ulei de masline si sa amestecati bine. 

Acest amestec poate fi folosit la salate, mancaruri calde sau reci. In cazul in care il folositi intr-un preparat ce necesita mult timp de gatire adaugati amestecul de mai sus chiar inainte de a-l servi, in caz contrar pierdeti acei nutrienti care va asigura protectie fata de mai multe boli. 

De ce functioneaza aceasta combinatie 
Eficacitatea acestui amestec de condimente se bazeaza pe proprietatile unor substante din componenta fiecarui ingredient in parte. 

Curcuma, de exeplu, care a fost analizata in peste 700 de studii, contine curcumina, un puternic agent antioxidant si anti-inflamator, care ajuta la prevenirea cancerului, este eficient impotriva bolii Alzheimer, Parkinson, boli cardiace - reduce colesterolul, tensiunea arteriale, trigliceridele si nivelul de zahar in sange, artrita.

Piperul negru contine piperina care are numeroase proprietati terapeutice, insa in acest amestec este deosebit de importanta deoarece reste foarte mult capacitatea organismului de a absorbi curcumina din turmeric.

Uleiul de masline este bogat in grasimi mononesaturate si acid oleic, care s-au dovedit ca imbunatatesc sanatatea inimii si reduc riscul unor forme de cancer, in special de stomac si colon.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005891 (s)