News Flash:

INEDIT! O barza ranita din Polonia s-a ratacit si a ajuns la Campulung

15 Iulie 2015
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
barza
Berzele din Schitu Golesti risca sa-si piarda statutul de vedete in Arges. Asta dupa ce o barza din Polonia, care n-a mai putut sa zboare, s-a oprit langa niste blocuri din Campulung. Este foarte blanda si nu se sperie de oameni, iar locatarii au indragit-o imediat. Datele de pe inelul de inregistrare arata ca pasarea apartine unei rezervatii. Pana ce autoritatile romane vor lua legatura cu cele din Polonia, barza va ramane la gradina zoologica din Pitesti.
„Am gasit-o aici unde este crinul acela portocaliu. Statea pur si simplu. Era ca si cum ar fi fost impaiata si pasnica si foarte blanda”, povesteste o localnica.
Oamenii din Campulung au sarit imediat in ajutorul berzei. Era deshidratata, asa ca au „cazat-o” in gradina unui bloc.
„Era slabita, abia mai mergea. Statea in picioare si nu voia sa faca nimic”, povesteste o localnica.
Imediat, oamenii au sunat la o asociatie pentru protectia animalelor. Membrii asociatiei au dus-o la un medic veterinar unde a fost deparazitata, a primit un antibiotic si a fost hranita.
„Barza, dupa numarul de inregistrare pe care il are, pare sa fie din Polonia. Se va lua legatura prin minister sa se vada ce modalitate se va gasi pentru a pleca inapoi acasa”, a spus Dorin Todirut, reprezentantul asociatiei.
Intre timp, barza a fost dusa la Gradina Zoologica din Pitesti, unde va sta in carantina trei saptamani.
Veterinarii spun ca pasarea a pierdut cateva pene si nu poate zbura o perioada.
„Am examinat si aripile. Ea a pierdut cateva pene esentiale pentru zbor, dar speram ca se va reface”, a spus Nusa Popescu, directorul Gradinii Zoologice Pitesti. Digi24.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006176 (s)