News Flash:

INCREDIBIL! Sectiile de Oncologie si Hematologie din cadrul SJU Resita au doar cate un singur medic!

19 August 2016
2022 Vizualizari | 0 Comentarii
spital resita3
Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Resita se confrunta cu un deficit de personal, existand sectii precum Oncologie si Hematologie cu cate un singur medic, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti, Violeta Florea. 
"In privinta cadrelor medicale cu studii superioare, in spitalul nostru, deficit se inregistreaza mai ales la Sectia de Oncologie si la Compartimentul de Hematologie, unde, de ani de zile, acestea functioneaza cu cate un singur medic. Este posibil ca in anii urmatori, sa apara probleme si mai mari, daca se mentine tendinta ca absolventii de facultate si cei de rezidentiate sa plece in strainatate. Ne vom trezi cu un deficit si mai mare de personal cu pregatire superioara, deoarece, un numar semnificativ de medici din Spitalul Judetean de Urgenta Resita are deja varsta cuprinsa intre 50 si 60 de ani si, probabil, se vor pensiona", a afirmat Violeta Florea. 
Conform acesteia, o posibila explicatie pentru deficitul de personal ar fi si faptul ca autoritatea locala nu a oferit facilitati medicilor tineri pentru a fi atrasi catre Resita. 
"Dupa cum se cunoaste, de foarte multi ani, judetul Caras-Severin nu are o situatie economica prea buna, iar acest lucru se rasfrange si asupra atractivitatii zonei, chiar si pentru celelalte profesii. In decursul timpului, s-a incercat ocuparea posturilor vacante prin organizarea de concursuri, insa, ori nu au fost ocupate, ori au venit medici, au stat cateva luni si apoi au plecat, ori nu s-a prezentat niciun candidat", a precizat reprezentanta SJU Resita. AGERPRES

violeta florea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005682 (s)