News Flash:

INCREDIBIL! PSD vrea sa organizeze un miting de sustinere a premierului Dancila

21 Mai 2018
1201 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila2

PSD se reuneste, luni, in sedinta Biroului Permanent National (BPN), unde ar urma sa fie luata in discutie si varianta organizarii unui miting de sustinere a premierului Viorica Dancila, dupa ce liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare penala impotriva acesteia, acuzand-o de uzurparea functiei, de prezentarea cu rea-credinta de informatii presedintelui Romaniei, de inalta tradare si de divulgarea de informatii secrete de stat, in legatura cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Conducerea PSD a acuzat ca in spatele plangerii penale s-ar afla presedintele Klaus Iohannis, care practica santajul pentru a prelua guvernarea. Intrebat despre eventuala suspendare a presedintelui Iohannis, Liviu Dragnea declara vineri ca este importanta stabilitatea tarii, dar asta nu inseamna ca social-democratii vor sta "cu mainile incrucisate”.
Sedinta BPN al PSD este programata de la ora 11.00 la Parlament, iar social-democratii ar urma sa discute despre varianta organizarii unui miting de sustinere a premierului Viorica Dancila.

Presedintele interimar al PSD Timis, Calin Dobra, a declarat ca social-democratii sunt pregatiti ”inclusiv de a iesi in strada”, pentru a o sustine pe Viorica Dancila. 

De altfel, liderii PSD din regiunea de vest au semnat, sambata, la Timisoara, o rezolutie prin care sustin actualul Guvern si transmit conducerii nationale a partidului ca sunt pregatiti sa iasa in strada pentru sustinerea prim-ministrului. 

”In cadrul Comitetului Executiv al PSD Timis am avut o intalnire largita, o intalnire regionala, unde au participat presedintii organizatiilor judetene, Hunedoara, Caras- Severin, Arad si Timis, precum si vicepresedintii regionali, Natalia Intotero si Mihai Fifor. In cadrul acestei intalniri regionale, la care au fost prezenti si parlamentarii PSD din regiune, pe langa problemele tehnice, politice, discutate, un lucru important e faptul ca s-a aprobat prin vot o rezolutie de sustinere a doamnei premier Viorica Dancila, pentru ca s-a transmis un mesaj foarte clar si din partea membrilor PSD Timis, si din partea liderilor din regiune, acel mesaj ca avem nevoie de stabilitate, acel mesaj ca Romania nu isi mai permite schimbarea primului ministru si a echipei guvernamentale si un mesaj ca organizatia PSD la nivel national, prin masurile si programul de guvernare pentru care am fost votati de catre oameni, este pe drumul cel bun. Chiar daca se incearca prin toate mijloacele sa se denatureze acest adevar, toti, in unanimitate, au votat aceasta rezolutie de sustinere, au transmis un mesaj foarte clar celor doi vicepresedinti regionali (Natalia Intotero si Mihai Fifor - n.r.), de a transmite conducerii nationale ca suntem pregatiti inclusiv de a iesi in strada, daca va trebui sa sustinem, pentru ca nu cred ca este normal si corect ca organizatia PSD sa piarda guvernarea atata timp cat a fost aleasa in 2016 de oameni”, a declarat Dobra. 

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, la Parlament, ca daca PSD va organiza un miting de sustinere a premierului Viorica Dancila, atunci membrii ALDE vor participa la aceasta actiune.

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut de trei ori demisia premierului Viorica Dancila, in ultimele saptamani, iar joi liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie (PICCJ) impotriva acesteia, acuzand-o de uzurparea functiei, prezentarea cu rea-credinta de informatii presedintelui Romaniei, inalta tradare si divulgarea de informatii secrete de stat, in legatura cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Plangerea - care a fost declinata catre DIICOT - il vizeaza si pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informatii secrete de stat, dupa ce a facut publice informatiile referitoare la Memorandumul pe tema mutarii ambasadei. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca plangerea penala depusa de liderul PNL este ”o tentativa de lovitura de stat”, ”o actiune violenta, nedemocratica, neconstitutionala a lui Iohannis si a celor care il sustin de a bloca un Guvern” si ca orice persoana care sustine acest demers va fi complice la diferite infractiuni.

El a spus ca presedintele Iohannis practica santajul pentru a prelua guvernarea si ca nu se poate avea niciun fel de relatie cu seful statului.

"Mie mi se pare o acuzatie dementa (acuzatia de inalta tradare - n.r.), nu o acuzatie grava. Aceasta sesizare e conceputa si redactata la Cotroceni si cred ca in foarte scurt timp vom avea cu totii acces la textul acestei plangeri. Vom constata cu totii ca a fost conceputa la Cotroceni si e ca urmare a amenintarilor pe care presedintele le-a indreptat catre doamna Dancila. Cu totii vom vedea in curand, sper, aceasta plangere penala. O sa ne dam seama din textul ei de foarte multe lucruri. E vorba de dorinta lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, preluand-o in urma unor amenintari, practicand santaj prin uneltele sale, punand presiune din ce in ce mai mare pe primul ministru al Romaniei, punandu-l pe Orban sa considere acte de inalta tradare actiunile externe ale unui prim-ministru ales democratic, care are intalniri externe asa cum are orice om din lumea democratica”, a declarat Liviu Dragnea. 

Intrebat daca in acest context ar mai putea avea o relatie institutionala cu presedintele Iohannis, Dragnea a raspuns: "Nu se poate avea niciun fel de relatie cu Klaus Iohannis. Doreste sa fie seful statului, seful romanilor, dar noi nu putem avea o relatie cu cineva care se considera tatucul acestei tari. Nu a venit nimic din partea Cotroceniului, absolut nimic, cel putin in acest an si jumatate. Cu toate solicitarile facute de mine, domnul Tariceanu, primul ministru, nu a fost niciun demers de a ne convoca la o discutie asezata despre prioritatile majore ale Romaniei”. 

Intrebat despre eventuala suspendare a presedintelui Iohannis, Liviu Dragnea a spus: "Mai important decat Klaus Iohannis este Romania si stabilitatea acestei tari. Dar asta nu inseamna ca vom sta cu mainile incrucisate”. 

De asemenea, filialele PSD au transmis mesaje de sustinere a premierului Viorica Dancila, denuntand o "lovitura de stat",  o ”tentativa predictibila de preluare abuziva a puterii de stat” si afirmand ca este un scenariu care a mai avut loc in 2015, cand premierul de la acea vreme, Victor Ponta, a fost ”demis” din functie dupa ce seful statului i-a cerut demisia de cinci ori.

Dupa demersul lui Orban, ministrii au transmis si ei mesaje de sustinere a premierului.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, ca premierului Viorica Dancila "i se fabrica o situatie penala", afirmand ca Ludovic Orban este "o sluga", iar Administratia Prezidentiala "nu este ceea ce ar trebui sa fie". Intrebata daca PSD ia in calcul suspendarea presedintelui Iohannis, Carmen Dan a spus ca "este o decizie care se va lua in partid".

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a spus, duminica seara, la Antena 3, ca PSD se va apara cu toate mijloacele pe care le are pentru a impiedica "o lovitura de stat in desfasurare", sustinand ca partidul nu mai este in situatia din 2015, cand Victor Ponta s-a retras, de teama. "Acum avem un premier care vrea sa mearga inainte si nu se sperie de aceasta prostie", a afirmat Vasilescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006124 (s)