News Flash:

INCREDIBIL! Primarul Robu ar vrea un salariu de peste 4.000 de euro la primarie! Acum castiga 1.200 de euro

21 Februarie 2015
1814 Vizualizari | 2 Comentarii
In conditiile in care sindicalistii din administratia publica locala au decis sa treaca la proteste, incepand de vineri, reclamand faptul ca sunt prost platiti, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, se plange si el ca nu castiga pe cat ar fi normal in raport cu raspunderea pe care o are: aproximativ 1.200 de euro. Robu crede ca decent ar fi sa plece acasa cu vreo 4.000-5.000 de euro de la primarie si sa primeasca bonusuri pentru ca este „ultrapreocupat” de bunul mers al lucrurilor in oras.
Edilul-sef al Timisoarei, Nicolae Robu, crede ca functionarii publici din administratia locala sunt indreptatiti sa protesteze, pentru ca intr-adevar au salarii mici. De altfel, primarul nu este multumit nici de salariul sau.
„Salariile sunt mici, este o realitate aceasta. Eu insumi sunt nemultumit de salariul meu. Nu cred ca este corect ca salariul primarului unui oras ca Timisoara sa fie de circa 1.200 de euro. Nu cred ca este un lucru normal. Este un lucru care lasa mirare si in contactele pe care le am cu oameni din strainatate, daca se ajunge la acest subiect, vad o mirare uriasa din partea lor... Raspunderea este uriasa. E normal ca presedintele Romaniei sa aiba un salariu atat de mic? Numai intr-o tara populista se poate intampla asa ceva”, deduce Robu.
Cat considera primarul ca ar fi decent sa castige? De vreo patru ori mai mult decat in prezent, scrie tion.ro.
„La un oras ca Timisoara, in mod normal, 4.000-5.000 de euro ar fi un salariu decent”, a adaugat edilul.
Robu crede ca o varianta ar fi de exemplu ca primarii sa aiba un salariu fix de baza si sa primeasca bonusuri in functie de... cat sunt de capabili pana la urma. In functie de capacitatea de a derula investitii si de a atrage finantari pentru comunitatile locale pe care le conduc sau modul in care gestioneaza proiectele pe fonduri europene.
„Se poate proceda si altcumva: un salariu fix, plus bonusuri in functie de investitiile care se fac, ca una e sa se consume banii pe functionare si alta pe dezvoltare... Nimeni nu are raspunderea primarului. In plus, daca esti un primar preocupat - si eu pretind sa sunt ultrapreocupat - vezi de fiecare proiect in parte. Eu ma implic personal si le stiu pe toate si le impulsionez pe toate, ma implic in mersul lor. Sunt multe lucruri de pus la punct in Romania si printre ele si sistemul de salarizare, care trebuie sa fie unul indreptat catre stimularea performantei”, a concluzionat edilul-sef al Timisoarei.
Cert este ca, in prezent, sunt si directori in Primaria Timisoara care castiga mai bine decat primarul Nicolae Robu, ca sa nu mai vorbim de secretarul Ioan Cojocari.
Doi directori din cadrul municipalitatii, seful Directiei Tehnice, Culita Chis, si sefa Directiei de Dezvoltare, Aurelia Junie, au incasat in ultimul an fiscal pentru care s-au publicat declaratiile de avere (pentru 2013, in 2014) mai multi bani decat Robu, peste 71.000 de lei fiecare.
Campion ramane in continuare Cojocari, care a incasat, intr-un an, 74.872 de lei de la primarie, mai mult decat Robu, care a declarat venituri de 70.849 lei din exercitarea functiei de primar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

CRISTI  | #320
IN ROMANIA DE AZI,MITOCANIA A LUAT LOCUL BUNULUI SIMT,AL RESPECTULUI DE SINE, FATA DE SEMENI ETC. S.O.S. IN CE ROMANIE TRAIESTE ACEST ;;PRIMARAS;; AVARITIOS???? ESTI O RUSINE PT NATIUNE neica primaras.....
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008277 (s)