News Flash:

INCREDIBIL! Peste 100 de scoli din judetul Caras-Severin nu au autorizatie de functionare

29 Septembrie 2014
565 Vizualizari | 0 Comentarii
Din cele 446 de unitati scolare din judetul Caras-Severin, 110 nu au primit autorizatii de functionare din partea Directiei de Sanatate Publica. 
Inspectorii Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin au finalizat controalele in unitatile de invatamant din judet, destinate a verifica starea acestora, o data cu inceperea noului an scolar. 
'Au mai fost controlate 842 de spatii scolare utilizate, din care 641 s-au dovedit a fi necorespunzatoare - 81 de laboratoare, 75 de ateliere, 21 de sali de sport, din care zece sunt necorespunzatoare. Au fost, de asemenea, controlate 43 de spatii de depozitare pentru programul Laptele si Cornul - din care trei au fost necorespunzatoare, iluminatul natural si artificial, in 72 de locatii, microclimatul, intocmirea orarului, asigurarea apei potabile centralizate in 58 de locatii si apa in sistem propriu in 14 locatii. Inspectorii de sanatate publica au verificat 69 de vestiare, dotarea cu mobilier in 72 de locatii, blocuri alimentare, spatii de frig, elaborarea meniului in 12 cazuri, din care doua au fost necorespunzatoare, din punct de vedere al conditiilor', a declarat luni, Daniel Botgros, purtator de cuvant al DSP Caras-Severin. 
De asemenea, din 72 de grupuri sanitare controlate, doar unul s-a dovedit a fi necorespunzator cu normele de sanatate publica. 
Au mai fost controlate patru internate, toate fiind in regula din punct de vedere sanitar. 
Au fost verificate si persoanele care au nevoie de cursuri de igiena. Din 39 de astfel de persoane, patru nu au putut prezenta un act cum ca ar fi absolvit un asemenea curs. 
Pana in momentul de fata, inspectorii de sanatate publica au aplicat patru avertismente, dar, controalele la unitatile de invatamant se vor desfasura si in continuare, a precizat Daniel Botgros. 
In Caras-Severin functioneaza 446 de unitati scolare. AGERPRES.ro

judetul caras-severin dsp caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 37 queries | Mysql time :0.051824 (s)