News Flash:

INCREDIBIL! Pedeapsa prea blanda pentru ucigasul lui Valentin Costea!

19 Mai 2015
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
valentin costea cu sotia
Aradeanul arestat in luna martie dupa ce si-a batut crunt patronul, Valentin Costea, sotul unei cunoscute prezentatoare tv din oras, care ulterior a murit in spital, a fost condamnat la 13 ani si opt luni de inchisoare, inca de la prima infatisare in proces el recunoscandu-si fapta.
Daniel Dorel Hodis, de 24 de ani, s-a aflat la prima infatisare in procesul in care era acuzat de omor, iar judecatorii au dat sentinta la finalul sedintei, pentru ca tanarul si-a recunoscut fapta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al Tribunalului Arad, Diana Daraban, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Hodis a primit o pedeapsa de 13 ani de inchisoare pentru omor si doi ani de inchisoare pentru furt.
Cele doua pedepse au fost contopite, iar la pedeapsa de 13 ani de inchisoare pentru omor a fost adaugat un sport de opt luni pentru gravitatea faptei.
"Inculpatul si-a recunoscut invinuirile aduse, iar judecata a avut loc numai pe baza probelor administrate in cursul urmaririi penale. Astfel, instanta s-a pronuntat inca de la primul termen de judecata. Conform art. 396, alin. 10 din Codul Penal, pedeapsa inculpatului a fost redusa cu o treime pentru ca a recunoscut faptele si nu are antecedente penale”, a declarat Diana Daraban.
Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Timisoara in termen de zece zile de la comunicare.
Valentin Costea, sotul prezentatoarei tv Diana Costea (Maris), a fost gasit batut la serviciu in seara de 5 martie. Un barbat a solicitat ajutor la 112 dupa ce l-a gasit pe Costea inconstient, cazut pe podeaua atelierului de tuning auto pe care-l detine, avand leziuni grave la cap. Cel care l-a gasit este un prieten care l-a vizitat la atelier. Constatand ca usa era incuiata, el s-a uitat pe fereastra, pentru ca in interior becul era aprins, astfel ca a vazut victima cazuta pe podea.
Politistii si procurorii sositi la fata locului au stabilit ca victima fusese lovita in cap un un corp dur, probabil o bata de baseball.
In 6 martie, un angajat la atelierul de tuning auto al victimei, Daniel Dorel Hodis, a fost retinut si si-a recunoscut vina in timpul audierilor, declarand ulterior presei ca a recurs la fapta ”din saracie”. Hodis a spus ca patronul sau i-a dat bani imprumut, pe langa salariu, cu mai multe ocazii, si ca avea nevoie din nou de bani din cauza unor datorii, dar ca i-a fost rusine sa-i mai ceara, motiv pentru care a incercat sa-l talhareasca. Acesta a recunoscut atunci ca a furat telefonul mobil al patronului, insa anchetatorii au constatat si disparitia portofelului.
Intrebat de jurnalisti daca se drogheaza, Hodis a raspuns ca o face ”ocazional”.
In 18 martie, Valentin Costea a murit la spital, dupa ce a fost timp de mai multe zile in moarte cerebrala.
Diana Costea (Maris) este prezentatorul principalului jurnal de stiri de la Televiziunea Arad. Mediafax.ro

valentin costea codul penal diana daraban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006479 (s)