News Flash:

INCREDIBIL! OBAMA, confundat cu un ospatar si un valet de parcare!

18 Decembrie 2014
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
obama
Barack si Michelle Obama si-au marturisit, intr-un interviu pentru o revista americana, experientele personale cu rasismul, presedintele american dezvaluind ca a fost confundat cu un ospatar la o cina eleganta.
"Am avut aceasta experienta, in calitate de Prima Doamna, intr-o deplasare foarte mediatizata intr-un (supermarket) Target, unde singura persoana care a venit la mine in magazin a fost o femeie care mi-a cerut sa o ajut sa ia ceva de pe un raft", a declarat Michelle Obama pentru revista People, specializata in subiecte de actualitate din lumea vedetelor.
"Aceste incidente, in comunitatea de culoare, fac parte din viata cotidiana", a subliniat ea.
La randul sau, Barack Obama a declarat ca a fost luat, in mai multe randuri, drept valet de parcare sau ospatar.
"Nu exista barbat de culoare de varsta mea (...) caruia, in timp ce-si asteapta masina la iesirea din restaurant, sa nu-i intinda cineva cheile", a declarat el, marturisind ca acest lucru i s-a intamplat si lui, personal.
"Purta smoking, la o cina foarte eleganta, iar cineva i-a spus sa se duca sa-i aduca o cafea", a adaugat Michelle.
Acest interviu a fost publicat in contextul in care tensiunile rasiale au fost reaprinse, in Statele Unite, de mai multe cazuri recente in care afroamericani neinarmati au fost ucisi de politisti albi. Mii de persoane au manifestat in tara, in unele cazuri in mod violent, impotriva violentelor din politie.
"Micile iritari sau experiente umilitoare la care suntem supusi nu se compara deloc cu ceea ce a suferit generatia anterioara", a subliniat presedintele Statelor Unite.
"Sa fiu luat, din greseala, drept ospatar la o cina eleganta este un lucru. Dar este cu totul altceva ca fiul meu sa fie luat drept hot si sa fie incatusat sau, si mai rau, doar pentru ca merge pe strada imbracat asa cum se imbraca adolescentii", a subliniat seful statului american.
Cuplul prezidential a declarat ca a abordat problema rasismului cu cele doua fiice, Sasha si Malia, de cand erau mici.
"Ceea ce am incercat sa le explicam este ca istoria nu se misca atat de repede pe cat ne-ar placea, ca exista vestigii ale sclaviei si (legilor) lui Jim Crow" pentru segregare rasiala, abolite in 1964, a continuat Barack Obama. "Iar chiar daca lucrurile merg extrem de bine, aceste prejudecati exista in continuare", a subliniat el. Mediafax.ro

michelle obama
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006544 (s)