News Flash:

Incredibil! O profesoara din Timis se iubeste cu un elev minor. Ce sanctiuni risca cadrul didactic

14 Mai 2015
1304 Vizualizari | 0 Comentarii
profesoara
O profesoara de franceza de la Liceul „Traian Vuia” din Faget, Alexandra, i varsta de 24 de ani, este suspectata ca ar avea o idila cu un elev de 16 ani, din clasa a X-a, de la o clasa unde preda. Dacă această relatie se confirmă, profesoara ar putea fi sancţionata.

Elevii au comentat la pozele postate de profesoară pe Facebook, unde apare împreună cu elevul, în ipostaze apropiate, şi spun că relaţia amoroasă dintre ea şi elevul de clasa a X-a durează încă de pe vremea „Săptămânii altfel”, dinainte de Paşti.

Surse din cadrul liceului spun că reprezentanţii şcolii au avertizat-o verbal pe profesoară, iar aceasta ar fi spus că va încheia relaţia amoroasă cu adolescentul. Alte surse au declarat că elevul este prieten de familie cu profesoara şi cei doi se ştiu dinainte de a deveni elev şi profesoară. Aceasta este acum în concediu medical. Dacă acuzaţiile se confirmă, profesoara ar putea fi sancţionată, scrie tion.ro.

„Conform regulamentului va intra în comisia de cercetare de la nivelul instituției de învățământ şi se va lua o hotărâre vizavi de acest caz. Dacă faptele se probează, există suspiciuni la acest moment, şi dacă aceste suspiciuni devin certitudini cu siguranţă că se va urma calea punerii în practică a regulamentului, a legislaţiei noastre, a procedurii de cercetare disciplinară a cadrelor didactice şi, în mod evident, în funcţie de gravitatea faptei, a faptului că nu a respectat deontologia profesională, cadrul didactic va fi sancţionat. În ce va consta această sancţiune e greu acum de spus. E normal să lăsăm comisia de cercetare să-şi facă treaba, la nivelul unităţii de învăţământ şi dumneaei să-şi asume ceea ce urmează. Dacă se probează, atunci nu este un lucru plăcut pentru noi. Suntem cadre didactice şi ar trebui să cunoaştem că barierele pe care noi le avem în relaţia cu elevii nu pot să fie decât strict ale unei activităţi profesionale şi nimic altceva, absolut deloc. Este foarte important ca noi să nu lăsăm loc de niciun fel de interpretare”, a declarat inspectorul şcolar general de Timiş, Aura Danielescu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008749 (s)