News Flash:

INCREDIBIL! Medic decorat de Iohannis, cercetat pentru luare de mita!

26 Mai 2015
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicul Florin Dumitru Catalin Rusu, sef Sectie Clinica Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, care a fost decorat, luni, de presedintele Klaus Iohannis, alaturi de mai multe cadre medicale, a fost retinut in 2013 si apoi cercetat in libertate pentru luare de mita.
Medicul Florin Dumitru Catalin Rusu, sef Sectie Clinica Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a fost decorat, luni, de presedintele Klaus Iohannis, alaturi de mai multe cadre medicale de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar managerului institutiei, Dan Mircea Enescu, i-a fost conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.
Administratia Prezidentiala: Dr. Rusu, decorat la propunerea managerului de la Grigore Alexandrescu
Administratia Prezidentiala precizeaza ca propunerea de decorare a medicului Florin Rusu, alaturi de mai multi doctori de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a venit din partea directorului spitalului, Dan Enescu, pentru care Administratia Prezidentiala a propus acordarea unei decoratii.
Intr-un comunicat de presa transmis marti, Administratia Prezidentiala arata ca Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucuresti a fost premiat de curand la Londra drept cel mai bun spital regional, iar managerul spitalului, acad. prof. dr. Dan Mircea Enescu, a primit distinctia de manager al anului din partea Europe Bussiness Assembly din Marea Britanie.
”In acest context, Administratia Prezidentiala a propus acordarea unei decoratii domnului Dan Mircea Enescu. Domnia sa a considerat ca realizarile spitalului sunt, insa, rodul muncii de echipa si a propus spre decorare mai multe cadre medicale, printre care si domnul doctor Florin Dumitru Catalin Rusu”, precizeaza Administratia Prezidentiala.
Directorul Spitalului ”Grigore Alexandrescu”: Mi s-a parut de bun simt sa propun pentru decorare la Cotroceni toti sefii de sectie
Directorul Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca i s-a parut de bun simt sa propuna Administratiei Prezidentiale sa fie decorati toti sefii de sectie din spital, spunand ca nu exista ”nicio ordonanta de trimitere in judecata” a medicului Florin Rusu.
"Seful sectiei ATI, Florin Rusu, nu are nicio ordonanta de trimitere in judecata. Spitalul Grigore Alexandrescu nu a primit niciun astfel de document. Daca ar fi fost o astfel de ordonanta, el nu ar mai fi putut sa ramana sef de sectie. Mi s-a parut de bun simt sa trec pe lista premiantilor de la Cotroceni toti sefii de sectii si pe directorul medical. Nu m-am gandit ca ar fi existat vreo problema a sefului ATI in urma cu doi ani. Sunt cei care au salvat viata copiilor de la Giulesti, sunt cei care zi de zi se lupta cu cele mai grele cazuri", a afirmat profesorul Dan Enescu.
El a mai spus ca, dupa ce a fost contactat de Agentia MEDIAFAX pentru lamuriri privind inscrierea doctorului Rusu pe lista medicilor decorati de presedinte, a avut o discutie cu acesta, care i-a transmis ca nici el nu a primit vreun document privind o posibila urmarire penala.
"As vrea sa precizez ca pentru meritele deosebite ale echipei noastre recent am fost premiati la Londra si la Atena, dovada stand faptul ca nu se poate discuta profesionalismul echipei medicale de la Grigore Alexandrescu. Acesta este si motivul pentru care am trimis fara rezerve numele tuturor sefilor de sectie, impreuna cu CV-urile acestora", a mai spus Dan Enescu.
Medicul Catalin Rusu se afla printre cadrele medicale carora le-a fost acordat Ordinul "Meritul Sanitar" in grad de Cavaler, anunta, luni, Administratia Prezidentiala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004722 (s)