News Flash:

INCREDIBIL! Iata de ce a demisionat Ponta

5 Noiembrie 2015
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern2
Liderii PSD, in frunte cu Liviu Dragnea, i-au recomandat, marti seara, lui Victor Ponta, dupa amplele proteste din tara, sa ii ceara demisia din Guvern lui Gabriel Oprea, acesta refuzand, astfel incat social-democratii au cerut demisia intregului Cabinet, potrivit unor surse social-democrate.

Liviu Dragnea a inceput, inca de pe vremea cand era doar lider interimar al PSD, sa dea semnale publice ca ar fi dispus sa negocieze cu presedintele Klaus Iohannis schimbarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. Conditia, prezentata nuantat de Liviu Dragnea, era ca Iohannis sa fie cel care sa faca public apelul la negocieri si sa-i cheme pe social-democrati la discutii la Palatul Cotroceni.
Aceste planuri nu s-au dezvoltat, intervenind scandalul din jurul lui Gabriel Oprea, dupa moartea politistului Bogdan Gigina, cel care deschidea coloana oficiala a vicepremierului. Problemele s-au acumulat si agravat dupa tragedia din clubul Colectiv, care a dus la noi solicitari din partea opiniei publice ca Oprea sa demisioneze. Aceste solicitari s-au transformat si in ample proteste de strada, care au culminat si cu cerinta ca intregul Guvern, in frunte cu Victor Ponta, sa plece de la Palatul Victoria.
In aceste conditii, dupa ce peste 25.000 de romani au iesit in strada in Capitala, Liviu Dragnea s-a consultat, marti noapte, cu liderii de la varful PSD si, in special, cu presedintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea. Concluzia discutiilor a fost ca vicepremierul Gabriel Oprea nu mai poate fi sustinut de PSD in Guvern, iar acesta trebuie sa demisioneze. Liderii PSD au discutat cu premierul Victor Ponta, indicandu-i ca varianta de iesire din actuala criza demisia lui Oprea, potrivit unor surse social-democrate.
La scurt timp dupa aceste discutii, presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, s-a exprimat si public, pe Facebook. "De data aceasta, trebuie sa se mearga pana la capat. Trebuie ca societatea sa stie exact cine si de ce se face vinovat pentru moartea acelor tineri nevinovati. (...) Este nevoie sa se afle adevarul si toti cei care se fac vinovati de aceasta tragedie sa plateasca, indiferent ce functii sau responsabilitati au", a scris presedintele Camerei Deputatilor, in timpul manifestatiilor din Capitala.
Potrivit surselor citate, Victor Ponta a avut o discutie cu vicepremierul Gabriel Oprea, insa acesta a refuzat sa demisioneze.
Refuzul lui Oprea nu a schimbat, insa, planul PSD, care hotarase sa nu il mai sustina pe liderul UNPR. In aceste conditii, lui Victor Ponta i s-a prezentat, de catre Liviu Dragnea, varianta ca intregul Cabinet sa demisioneze. Potrivit unor surse social-democrate, Victor Ponta a decis sa accepte aceasta varianta si sa-si depuna mandatul, ducand la demisia intregului Guvern.
Anuntul public a fost facut, insa, de catre Liviu Dragnea, care s-a folosit de ocazie pentru a-l ataca dur, dar indirect, pe vicepremierul Gabriel Oprea. "Am inteles ca unii dintre partenerii nostri nu doresc sa-si asume nicio responsabilitate. Nu se mai poate face politica rupt de societate. Daca ei nu-si asuma, primul ministru a hotarat sa-si depuna mandatul pentru ca nu se mai poate continua asa", a spus Dragnea.
Acesta l-a atacat direct si pe primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. "Daca un primar nu doreste sa-si asume nicio responsabilitate si a adoptat politica strutului, noi nu putem ramane insensibili. (...) Sunt foarte curios cati lideri europeni ar trebui sa demisioneze pentru ca Piedone sa-si depuna mandatul si sa inteleaga ca totusi Romania este in alta etapa?", a continuat Dragnea.
In acelasi timp, potrivit unor surse social-democrate, decizia luata de Liviu Dragnea a fost ca PSD sa nu mai colaboreze cu UNPR in vederea formarii unui nou Cabinet. Discutiile urmau sa fie purtate la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, pentru a se gasi o solutie guvernamentala pentru anul care a mai ramas pana la alegerile parlamentare la termen din 2016. Mediafax.ro

liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 32 queries | Mysql time :0.013208 (s)