News Flash:

INCREDIBIL! Iata cum a ajuns Ponta sef al PSD

12 Ianuarie 2017
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern2
In februarie 2010, Victor Ponta ajungea presedinte al PSD. Mircea Geoana i-a fost adversar dupa ce Cristian Diaconescu s-a retras din cursa in urma unui scandal de imagine. Puzzle-ul alegerii lui Ponta in fruntea PSD e reconstituit in urma dezvaluirilor lui Sebastian Ghita, difuzate miercuri seara de RomaniaTV.

Ghita spune ca intr-un concediu din februarie 2010, inainte de Congresul PSD, i-a cerut lui Florian Coldea, adjunctul sefului SRI, sa-l ajute pe Victor Ponta sa castige sefia PSD. Coldea i-ar fi spus ca Traian Basescu nu-l vrea pe ponta in fruntea social-democratilor. ”Am stat 10 zile si imi aduc aminte ca il rugam sa-l ajute pe Ponta sa castige alegerile PSD, insa Coldea imi spunea ca Basescu nu-l vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoana, oricine, dar sa nu ajunga Ponta la PSD a fost mesajul. Stia ce stia Basescu.”, a dezvaluit Ghita.

Dar, cum a ajuns Cristian Diaconescu sa se retraga din cursa? Cu o zi inainte de Congresul PSD, pe piata au aparut mai multe imagini compromitatoare cu fostul ministru. Jurnalista Floriana Jucan declara, la acea vreme, ca a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare.

"Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI din Piata Parlamentului, vis a vis de Casa Poporului sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui controversat om de afaceri. Ce m-a uimit la Diaconescu este ca, in toata aceasta perioada, se deghizeaza: isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus, in februarie 2010, Floriana Jucan.

Ea precizat ca monitorizarea lui Diaconescu a fost facuta in perioada 1-10 februarie. Diaconescu a spus, ulterior, la o emisiune de la Antena 3, ca a fost la sediul SRI din Piata Parlamentului, insa pentru a avea "o discutie in legatura cu un proiect in ceea ce priveste scutul anti-racheta", dar si ca s-a intalnit, pe 5 februarie, "si cu oameni de afaceri, si cu jurnalisti".

Desi nu era preferat de Traian Basescu, presedintele tarii, Ponta a ajuns in fruntea PSD. Conform celor declarate de Ghita, se pare ca SRI s-ar fi implicat decisiv, iar Ponta a fost ales presedinte.

victor ponta cristian diaconescu ghita congresul psd florian coldea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006312 (s)