News Flash:

Incredibil de sanatos: mananca 10 pe zi. Iata de ce

18 Mai 2018
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci

Aceste nuci sunt o sursa reala de sanatate.In 100 de grame de fistic sunt prezente 540 calorii, dar nu conteaza deoarece sunt o alegere buna pentru sanatate si chiar mai mult de atat.

Sunt delicioase si foarte sanatoase. Imbunatatesc sanatatea inimii si metabolismul, scad colesterolul si incetinesc imbatranirea.

In completare va prezentam cateva motive pentru care ar trebui sa mancam fistic zilnic:

Vitamina E ne protejeaza de diferitele forme de cancer si fisticul este bogat in gama-tocoferol(un tip de vitamina E), care reduce riscul dezvoltarii cancerului de plamani cu 30%. 68 de grame de fistic pe zi sunt o preventie excelenta impotriva bolilor maligne.

Consumand fistic scad sansele aparitiei diabetului de tip 2, intr-o ceasca de fistic se afla 60% din fosforul pe care trebuie sa-l consumi zilnic. Fisticul contine luteina, un puternic antioxidant ce previne acumularea de grasimi si inflamatiile.
Consumand fistic cateva zile colesterolul se reduce cu 20%.

Consumand zilnic fistic creste potenta sexuala la barbati pana la 51% si asta datorita acizilor esentiali grasi care stimuleaza hormonii sexuali ce duc fluidele catre organele genitale.


Fisticul este bogat in fibre care imbunatatesc functiile digestive ale organismului. Doar 10 grame de fistic furnizeaza necesarul zilnic de fibre. Fisticul contine doua tipuri de caroten care se gasesc cu greu in alte nuci. Este vorba despre luteina si zeaxantina-antioxidanti ce protejeaza ochii si previn formarea cataractei.

Daca va este frica de imbatranire trebuie sa consumati 5-10 bucati de fistic zilnic. Reprezinta un Botox natural deoarece contine antioxidanti.


nuci vitamina tocoferol zilnic fistic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005016 (s)