News Flash:

INCREDIBIL! Ce se intampla cu piatra cubica de pe strazile Timisoarei!

12 Octombrie 2015
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
piatra cubica
In urma cu mai multi ani, viceprimarul in functie Sorin Grindeanu anunta un proiect major de asfaltare a strazilor cu piatra cubica din zona Balcescu. S-a schimbat conducerea Primariei Timisoara, iar proiectul parea uitat. El a fost readus in discutie, recent, de primarul Nicolae Robu, care sustinea ca nu exista destula piatra cubica pentru pavarea Pietei Unirii, materia prima urmand sa fie luata de pe acele strazi. Iata ca lucrarea de pavare este aproape gata, iar strazile respective nu au intrat in lucru. Primarul explica…
„Va fi luata piatra de unde se va considera necesar, oricum acele strazi sunt intr-un program de reabilitare. Indiferent daca va fi nevoie de piatra de acolo in Piata Unirii sau nu, indiferent de cata piatra din ce exista acolo va fi nevoie aici, acele strazi vor intra in reabilitare, nu putem lasa niste strazi desfundate in ultimul hal, asa cum sunt ele”, spune Robu.
El nu a putut preciza cand vor intra in lucru acele strazi, avand in vedere ca trebuie respectate procedurile legale, scrie tion.ro.
„Nu va pot spune acum, ca sunt 1.100 de strazi in Timisoara si sute de santiere… Procedurile sunt complicate, nu e un act de vointa. Nu suntem pe mosia proprie ca sa procedam discretionar, exista legi care trebuie respectate, proceduri care trebuie parcurse, acum s-a ajuns in stadiul in care se poate vorbi despre inceperea lucrarilor intr-un orizont de timp apropiat”, a mai spus Robu.
Totusi, el a putut spune ca acea piatra cubica nu va fi vanduta, ci depozitata si apoi folosita cand va fi nevoie, eventual chiar in cadrul proiectului Cetate 2, care prevede reabilitarea strazilor din centrul istoric care nu au intrat in proiectul initial.
„Ce trebuie sa se foloseasca se foloseste aici, iar ce nu e necesar sa se foloseasca aici va fi depozitata, evident luata pe inventar, asa cum s-a facut si in urma cu mai multi ani cu acea piatra care a fost tinuta la RATT si adusa acum si folosita in Piata Unirii. Va fi o rezerva de piatra naturala care va fi folosita probabil si in proiectul Cetate 2, dar nu va pot eu spune, ca acolo urmeaza ca proiectantii sa stabileasca ce fel de piatra se va folosi. In orice caz, se va folosi piatra naturala. Acum nu pot spune daca fix aceea sau alta, dupa cum vor considera arhitectii. Dar ea este o valoare de care vom avea grija, evident”, a concluzionat Robu.

sorin grindeanu primariei timisoara nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005200 (s)