News Flash:

INCREDIBIL! Ce i s-a intamplat lui Catalin Tolontan dupa dezvaluirile despre Colectiv

26 Noiembrie 2015
1531 Vizualizari | 0 Comentarii
tolontan
Jurnalistul Catalin Tolontan sustine ca vecinii l-au informat ca locuinta sa a fost filata, marti seara, cand site-ul pentru care lucreaza a publicat informatii despre faptul ca la ISU se stia despre situatia de la clubul Colectiv.

"Stiam de existenta unui fax trimis de Emagic catre ISU prin care institutia era instiintata ca la clubul Colectiv se va organiza un eveniment in septembrie. Ieri am cerut o pozitie oficiala de la IGSU legata de acest fax. Am fost si la sediul lor, dar nu ne-au primit.


Seara, in jurul orei 22.00, am inceput sa primim de la ISU tot ce solicitasem in ultima saptamana. La ora 23.45 am primit confirmarea ca ISU a primit acel fax care demonstra ca stiau de clubul Colectiv si ne-am apucat de editia speciala", a spus jurnalistul GSP.

"Am ajuns acasa dupa ce am terminat editia, la ora trei noaptea. M-a oprit un vecin: 'tocmai am vrut sa fotografiez doi oameni ca supravegheau locuinta', mi-a zis. Erau doi, o femeie si un barbat. Vecinul meu s-a dus in casa sa ia telefonul si s-a intors sa ii fotografieze. Cand l-au observat, s-au urcat intr-o masina - un Renault albastru si au plecat", a continuat jurnalistul.

Acesta sustine ca la fel s-a intamplat si cand ancheta dosarul Gala Bute.

"Exact la fel s-a intamplat cand anchetam Gala Bute. Tot o femeie si un barbat au filat casa mai multe zile la rand. Mi-au spus vecinii.

Am si scris atunci ca am fost urmariti de o structura a statului roman. Un om din sistem ne-a spus ca s-a lucrat un dosar, ca eu si Mirela Neag am fost filati si ca, atunci cand au vazut ca nu este nimic, s-a renuntat, dupa cateva luni", mai relateaza Catalin Tolontan.

Nu in ultimul rand, acesta spune ca nu vrea sa se victimizeze, dar ca este "singura modalitate" de a se apara.

Dupa aceste relatari, organizatia ActiveWatch a anuntat ca cere autoritatilor "sa investigheze in regim de urgenta actiunea de filaj care l-a vizat pe jurnalistulCatalin Tolontan si sa ia toate masurile pentru a asigura imediat protectia acestuia si a familiei sale", se arata intr-un comunicat.

"Consideram ca avem de-a face cu un atac grav la libertatea presei, un act de intimidare specific regimurilor autoritare, menit sa ameninte atat echipa de investigatii a Gazetei Sporturilor, cat si alti jurnalisti care vor indrazni sa investigheze subiecte care vizeaza structurile statului. ActiveWatch va sesiza acest caz organizatiilor internationale care apara libertatea presei, precum si organismelor internationale care monitorizeaza situatia drepturilor omului din Romania.

(...) Nu excludem ipoteza ca filajul apartine uneia dintre numeroasele structuri informative active in Romania, structuri care functioneaza in conditiile unui control cvasi-inexistent din partea societatii. Recent, au aparut insa dovezi in spatiul public si cu privire la existenta unor operatiuni de filaj derulate de entitati private, asociate unor persoane implicate in activitati de coruptie si crima organizata.

Cerem institutiilor abilitate ale statului sa demareze o ancheta oficiala in acest caz si identifice in cel mai scurt timp posibil autorii filajului si sa sanctioneze drastic acest grav atentat la adresa libertatii presei si a democratiei. Subiectul extrem de sensibil al acestei anchete, precum si antecedentele statului roman in materie de politie politica, impun o reactie rapida si puternica a autoritatilor si transmiterea unui semnal neechivoc de condamnare si, mai ales, de incetare a acestui tip de practici care amintesc de vechea Securitate", se mai arat in comunicatul ActiveWatch.

Catalin Tolontan a publicat un material despre un dosar clasat de DNA privind nereguli de la ISU Bacau, comise atunci cand institutia emitea avize de functionare.

Ulterior, conducerea ISU Bucuresti a fost suspendata, miercuri dimineata, dupa ce s-a aflat ca unii pompieri stiau despre existenta clubului Colectiv, a anuntat Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne.

De asemenea, premierul Dacian Ciolos a cerut, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca sefii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti sa fie demisi si vrea ca acestia sa nu mai lucreze niciodata in sistem.


emagic isu clubul colectiv confirmarea jurnalistul catalin tolontan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006984 (s)