News Flash:

Incident in Poiana Brasov! O tanara de 17 ani a suferit multiple fracturi intr-o minge gonflabila - VIDEO

1 August 2016
1345 Vizualizari | 0 Comentarii
bila gongl

Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Brasov a deschis o ancheta la pista de zorbing din Poiana Brasov dupa ce o turista de 17 ani din Marea Britanie a suferit fracturi in timp ce se afla intr-o minge gonflabila, ea fiind transportata cu un avion in Londra pentru operatie.

Potrivit seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Brasov, Sorin Susanu, institutia pe care o conduce s-a autosesizat si a deschis, luni, o ancheta la locul de agrement din Poiana Brasov, la partia de sanius unde vara se practica zorbing (rostogolirea pe o panta a uneia sau doua persoane aflate in interiorul unei mingi gonflabile trasnsparente numita zorg – n.r.) unde o turista britanica a fost grav accidentata.
„Acum se fac verificari pornind de la legalitatea functionarii acestui loc de agrement pana la verificarea elementelor si a certificatului de conformitate al echipamentului sportiv pentru a ne asigura daca au fost respectate toate normele in vigoare. Deocamdata reprezentantii firmei respective nu ne-au putut prezenta acest certificat de conformitate“, a precizat, pentru MEDIAFAX, Sorin Susanu.
Comisarii CRPC Brasov au verificat si modul in care i s-a facut instructajul adolescentei britanice si s-a stabilit ca respectivul contract semnat era doar in limba romana, nu si in engleza, actul fiind semnat de o alta persoana.
„Se pare ca exista un singur contract semnat si nu este al persoanei accidentate, care nu ar fi cunoscut instructiunile de folosire a echipamentului“, a mai spus seful CRPC Brasov.
Echipamentul sportiv folosit de adolescenta britanica nu prezinta probleme, curelele fiind taiate de catre personalul de la Ambulanta pentru a o putea scoate mai usor pe fata din bila gonflabila. Adolescenta a suferit mai multe fracturi la umeri si la ambele maini.
Ea a fost transportata la Spitalul de Pediatrie Brasov pentru ingrijiri, insa parintii acesteia au cerut sa fie transportata cu un avion la Londra pentru a fi operata.
Prietenii fetei spun ca nu a primit niciun instructaj inainte de a intra in bila gonflabila, ea fiind lasata singura, desi inauntru ar fi trebuit sa fie doua persoane, pentru contrabalans. In timpul rostogolirii pe panta, se pare ca fata a iesit din harasament si si-a rupt ambele maini. Ea a inceput sa tipe, iar in momentul in care bila s-a oprit, fata a fost trasa de maini de catre un angajat al centrului de agrement, cu scopul de a o scoate din bila, imagini surprinse intr-un filmulet video de catre prietenii fetei.
Pentru ca nu au reusit sa o scoata din bila, angajatii au sunat mai intai la Salvamont si abia apoi la 112 pentru a chema ambulanta. VEZI pe Mediafax.ro momentul accidentului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005821 (s)