News Flash:

Inceteaza sa mai incerci sa fii pe placul tuturor! 5 Sfaturi ca sa-ti traiesti viata dupa propriile reguli!

17 Iulie 2018
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
sfat

Cu ceva timp in urma eram cu totul alt om, eram o persoana, care se straduia sa fie pe placul tuturor. Nu stiam unde se termina altii si unde incep eu, iar deciziile mele erau bazate pe ce i-ar face pe altii fericiti sau multumiti. Credeam ca asta ma face sa fiu un om placut, simpatic si prietenos. Insa de fapt eu eram confuza, pierduta si destul de antipatica.

O mare parte a vietii mele, eu foloseam chestia asta de a fi pe placul tuturor in acelasi mod in care alti oameni folosesc drogurile, alcoolul, mancarea sau shopping-ul – ca pe o cale de a evita dinsconfortul dezaprobarii altora. Cand venea vorba de a fi neplacuta de cineva, invalidata sau perceputa ca fiind cea, care greseste, eu eram ca un copil mare. Posibil era din cauza traumelor din copilarie sau altor evenimente din viata mea, dar mult mai important decat cauzele acestui comportament este cum am invatat sa il depasesc.

Cativa ani in urma am inteles, ca cea mai reusita metoda de a scapa de dilema mea era sa incep sa devin constienta de lumea mea interioara si sa recunosc ca unica persoana pe care o pot schimba sunt eu! Iata cateva lucruri pe care le-am facut ca sa incetez sa incerc a fi pe placul tuturor si sa incep a trai viata dupa propria mea vointa si conditii.

Devino constient de sine!

Schimbarile importante incep atunci cand te privesti pe tine insuti cu interes si respect, in locul autocriticii si neacceptarii. Atunci cand constientizam gandurile si sentimentele proprii, invatam din ele si suntem dispusi sa ne intalnim cu adevarurile personale.

Intelege importanta de a fi adevarat, de a fi tu insuti!

Am ajuns sa relizez ca noi toti suntem individualitati unice. Trebuie sa fim capabili sa ne comportam cu sinceritate si sa avem legatura cu noi insine, sa ne pretuim asa cum suntem si sa nu mai facem doar ceea, ce isi doresc altii.

Realizeaza ca evitarea problemelor nu promoveaza cresterea!

Atunci cand in viata apar probleme, tindem sa scapam imediat de ele si de sentimentele aduse de ele. Dar prin asta, noi doar facem ca lucrurile sa se agraveze in viitor.
Incepe sa iti controlezi anxietatea!

Atunci cand deciziile tale sunt influentate de anxietate, acestea nu sunt sincere si adevarate. Actionezi impulsiv si instinctiv, iar asta te face sa simti si mai multa anxietate in viata. Invata sa iti controlezi frica si ingrijorarea si vei realiza ca esti mult mai puternic decat credeai.

Accepta-te asa cum esti!

Acceptarea de sine este un proces in continua evolutie si fiecare din noi trebuie sa puna acest proces in miscare. Indata ce am invatat si m-am acceptat asa cum sunt, nu am mai simtit nevoia de a fi aprobata de toti cei, care ma inconjoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006100 (s)