News Flash:

Inceput de an scolar de cosmar pentru elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timisoara

16 Septembrie 2014
673 Vizualizari | 0 Comentarii
Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara
Cu geamuri lipsa pe coridoare sau la bai, cu gainat de porumbel in interior, cu toalete distruse si un tunel de protectie din lemn de jur imprejurul cladirii, pentru ca trecatorii si copiii sa nu fie raniti. Asa a inceput scoala, luni, la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timisoara. Nici macar in santier, pentru ca lucrarile de reabilitare incepute acolo au fost oprite si nu mai lucreaza nimeni. La intrare a ramas totusi tablia pe care scrie ca am intrat intr-o… scoala „europeana”.
In jurul cladirii de pe strada Gheorghe Lazar care adaposteste Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, o scoala de prestigiu a Timisoarei, a fost montata, inca din noiembrie 2012, o copertina din lemn, dupa ce au inceput sa se desprinda bucati de tencuiala de pe fatada imobilului. „Tunelul” de protectie inconjoara si astazi cladirea scolii.
Intre timp, imobilul a intrat in reabilitare cu sprijin german. Prin primavara anului trecut. In noiembrie 2014 se face un an de cand lucrarile de reabilitare… ar fi trebuit sa fie gata.
Prin Programul de reabilitare a cladirilor istorice derulat de primarie cu sprijin financiar din partea KfW – Banca de Credit pentru Reconstructie si Dezvoltare a Germaniei, la Lenau au fost prevazute lucrari de reparatii la acoperis, fatade, partea de tamplarie etc. Santierul a inceput, dar nu s-a mai terminat…
In iarna, la inceputul anului, in ianuarie, oficialii Primariei Timisoara anuntau ca lucrarile au fost sistate la Liceul Lenau si se cauta un nou constructor, pentru ca firma tocmita initial sa se ocupe de reabilitare, societatea Paluni, a intrat in insolventa si nu a mai putut duce la bun sfarsit lucrarea. Ei bine, din iarna si pana acum, municipalitatea nu a reusit sa organizeze o noua licitatie si sa termine lucrarile incepute la aceasta scoala din centrul orasului, scrie tion.ro.
Asa ca, la liceul cu predare in limba germana din Timisoara, scoala a inceput, luni, cu geamuri lipsa pe coridoare si la toalete, care arata, unele dintre ele, intr-o stare jalnica, dupa cum se poate vedea in imagini, cu gainat de porumbel in interior, cu lucrarile neterminate… In loc de geamuri, in unele locuri s-a pus folie momentan…
Directoarea scolii, Elena Wolf, consilier local, spera ca lucrurile sa nu ramana asa peste iarna.
„Ceea ce este afara este un tunel pentru protectia trecatorilor, schele inca nu sunt. Au fost in curtea interioara, au fost demontate din cauza faptului ca am avut un constructor care a intrat in insolventa si s-a reziliat contractul. Urmeaza o noua licitatie pentru fatada care se reabiliteaza din fonduri KfW si suntem pe ultima suta de metri, alaturi de Colegiul C.D. Loga si Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, in ceea ce priveste reabilitarea interioarelor pe Programul Operational Regional (…) Proiectul cu KfW a fost realizat cam pe un sfert, o treime… S-a finalizat lucrarea la acoperis, peretele de la curtea de sport, iar curtea interioara este partial inceputa. Sper sa nu vina luna decembrie si sa nu avem geamurile puse. Lipsesc geamurile care dau spre coridoare, la salile de clasa si laboratoarele care au geamuri spre curtea interioara sunt puse”, a explicat Wolf.
Oricum, mai multe clase ale Liceului Lenau ar urma sa fie mutate, in cateva saptamani, la hala si fostul centru de bilete si abonamente al RATT de pe Intrarea Doinei, in apropiere de Piata Marasti, unde au avut loc lucrari de reamenajare pentru ca imobilele sa fie transformate in spatii de invatamant.
„Nu am putut intra in 15 septembrie. Am mai amanat putin, drept pentru care clasele V-VII isi vor desfasura activitatea, cel putin in primele doua saptamani, in cladirea de pe Gheorghe Lazar nr. 2 in program de dupa-masa. Acolo vor fi mutate 16 clase, clasele V-VIII”, a adaugat Wolf.
La festivitatile de deschidere a anului scolar de la Liceul Lenau si-au anuntat participarea si primarul Nicolae Robu si viceprimarul Dan Diaconu, dar cei doi edili n-au mai ajuns sa vada cum arata aceasta institutie de invatamant in prima zi de scoala…

lenau nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012832 (s)