News Flash:

Incepe procesul lui Sebastian Ghita

13 Ianuarie 2017
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2

Incepe procesul fostului deputat, Sebastian Ghita, acuzat de coruptie si disparut de mai bine de trei saptamani. Primul termen are loc, astazi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sebastian Ghita e dat in urmarie internationala. In acest dosar, fostul parlamentar este acuzat de sase infractiuni. Printre ele - dare de mita, santaj, trafic de influenta si spalare de bani. Procurorii DNA au trimis acest dosar in instanta acum o jumatate de an. Pana in acest moment, dosarul s-a aflat in procedura de Camera preliminara, pentru verificarea probelor depuse de anchetatori.


Poocurorii DNA au trimis rechizitoriul instantei supreme pe 29 iunie 2016, in acest caz fiind trimisi in judecata cinci inculpati, printre care politisti si procurori din Prahova.


Pe 6 decembrie 2016, ICCJ a decis ca procesul poate sa inceapa dupa ce judecatorii au admis o contestatie formulata de DNA Ploiesti si au respins ca nefondate contestatiile lui Sebastian Ghita.


De asemenea, judecatorii au constatat ca instanta suprema a fost legal sesizata cu rechizitoriul intocmit de procurorii DNA si au stabilit legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala.


Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, in sedinta secreta, emiterea unui mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie, au declarat surse judiciare. pentru News.ro.


Astfel, Sebastian Ghita va fi dat in urmarire internationala, numele sau urmand sa fie introdus in reteaua Interpol, alaturi de date care sa ajute la identificarea lui.

Fostul deputat a fost dat in urmarire nationala, in 5 ianuarie, iar in 6 ianuarie procurorii DNA au cerut instantei supreme sa emita pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare si sa fie dat in urmarire internationala, dupa ce Politia Judeteana Prahova a anuntat ca acesta nu a fost gasit in tara.


Alaturi de Ghita, sunt acuzati si fostii sefi ai Parchetului Curtii de Apel Ploiesti Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova Viorel Dosaru si fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova Constantin Ispas.


poocurorii dna prahova iccj dna ploiesti dna inspectoratului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006210 (s)