News Flash:

Incep emotiile titularizarii pentru profesorii din judetul Timis

20 Iulie 2016
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
profesori1
Nu doar elevi au emotii si trec prin examene in aceasta perioada, ci si profesorii. In judetul Timis se desfasoara titularizarea, iar miercuri, 20 iulie, dascalii intra in examenul final. Peste 900 de profesori din cel mai vestic judet al tarii intra in examen.
Daca pana acum au avut inspectiile la clasa, miercuri profesorii care vor un post titularizabil sau de suplinitor intra in examenul scris, cel final. Examenul se da la trei centre (Grupul Scolar Alimentar, Henri Coanda si Ungureanu) din Timisoara, pe discipline, iar profesorii care vor un loc de titular la catedra trebuie sa ia peste nota 7 la examen. Cei care vor ocupa un post de suplinitor trebuie sa aiba minim nota 5. Si mai este o conditie foarte importanta. Indiferent daca iau nota minima sau nu, trebuie si sa existe un post pentru acesti profesori, scrie tion.ro.
In Timis sunt 916 candidati pe 117 locuri titularizabile, dar mai sunt si alte locuri… netitularizabile, de suplinitori sau fractiuni de norma. Posturile didactice pentru concurs in judetul Timis, urban si rural, sunt 2.285, incluzand aici si locurile titularizabile.
Multe dintre posturile titularizabile sunt destinate educatoarelor si invatatoarelor. Mai precis, sunt 65 de posturi de educatoare scoase la concurs: 31 sunt pentru educatoare in limba germana si 27 de posturi pentru educatoare in limba romana. Pentru invatatoare sunt disponibile 12 posturi, sapte pentru predare in limba romana, restul in germana si maghiara. Sunt disponibile 13 posturi pentru profesori de Educatie Fizica si Sport si cinci pentru profesorii de Muzica Instrumentala si Vocala.
Din cele 2.168 de posturi netitularizabile, 674 sunt cu norma completa si 1.494 incomplete (adica se predau cateva ore la o anumita scoala).

judetul timis timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005587 (s)