News Flash:

Incendiu puternic la o fabrica de ciment din Hunedoara

12 Iulie 2015
1436 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu anvelope
Un incendiu puternic a izbucnit, sambata, la o fabrica de ciment din localitatea hunedoreana Chiscadaga, in apropiere de Deva, focul declansandu-se in zona unui depozit unde se pregateste, din deseuri, un combustibil alternativ folosit ulterior in cuptoarele de ardere a cimentului. 
La fata locului s-au deplasat trei masini de lupta ale pompierilor militari din Deva, alaturi de care intervin doua autospeciale de la serviciul de pompieri al fabricii, acestia incercand, de mai multe ore, sa lichideze incendiul. 
Din cauza vantului, fumul gros rezultat in urma arderii deseurilor a ajuns si in zona satului Chiscadaga, inspectorii Garzii de Mediu si cei ai Agentiei de Protectia Mediului Hunedoara prelevand probe de aer. 
"La compania Termorecycling, care pregateste combustibil alternativ pentru fabrica de ciment, s-a intamplat un eveniment nefericit. Nu sunt victime umane. In cel mai scurt timp, lucrurile se vor rezolva si incendiul va fi stins", a declarat directorul fabricii de ciment Chiscadaga, Mircea Bobora. 
Acesta a mentionat ca a fost dispusa o cercetare a cauzelor care au dus la producerea incendiului. "Este un accident nefericit si-l regretam mai mult decat oricine altcineva", a afirmat Bobora. 
Fabrica de ciment din Chiscadaga foloseste combustibili alternativi, obtinuti din deseuri de lemn, hartie, plastic sau cauciucuri uzate, pentru cuptoarele de ardere in care se obtine cimentul. Este pentru prima oara cand un asemenea incendiu are loc la aceasta firma. Deocamdata, nu au fost stabilite cauzele care au dus la declansarea incendiului. AGERPRES

satului chiscadaga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006027 (s)