News Flash:

Incendiu puternic de vegetatie intre Timisoara si Dumbravita

17 August 2015
1140 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu de miristwe
Un incendiu puternic de vegetatie la limita de hotar intre Timisoara si Dumbravita a avut loc duminica dupa-amiaza, flacarile amenintand o casa aflata in constructie, in timp ce fumul i-a afectat pe soferii care treceau prin zona. Anul acesta, in judetul Timis au avut loc sute de incendii de vegetatie, de cele mai multe ori ele fiind provocate de proprietarii terenurilor respective, care asa inteleg sa le igienizeze.

Pompierii au intervenit cu o autospeciala, duminica dupa-amiaza, pe strada Armoniei din Timisoara, dupa ce au fost sesizati ca un incendiu a izbucnit pe un teren acoperit de balarii inalte si de doi metri. Flacarile mari amenintau o casa aflata in apropiere, insa interventia prompta a pompierilor a facut ca dezastrul sa fie evitat. Incendiul i-a afectat si pe soferii care au trecut prin zona, vizibilitatea fiind redusa din cauza fumului dens.
Interventia a durat aproximativ jumatate de ora, timp in care incendiul a afectat aproximativ jumatate de hectar de balarii. Proprietarii terenului respectiv sustin ca nu ei au dat foc miristii, ci flacarile au izbucnit din senin. Ei au mai precizat si ca acest lucru s-a mai intamplat in trecut, scrie tion.ro.
Doar duminica, in Timis, au avut loc patru incendii de vegetatie. 
De obicei, sustin reprezentantii ISU Banat, aceste incendii sunt provocate de proprietarii de terenuri, care apeleaza la aceasta metoda ieftina pentru a scapa de balarii. Problema este ca, de cele mai multe ori, flacarile scapa de sub control, iar apoi tot acesti proprietari cheama pompierii in ajutor pentru a le stinge. Aceste interventii costa ISU Banat atat timp, dar mai ales bani, bani care oricum sunt insuficienti pentru nevoile acestei institutii salvatoare de vieti.

pompierii interventia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005885 (s)