News Flash:

Inca 19 cetateni romani si membri de familie ai acestora, repatriati din Fasia Gaza

21 Iulie 2014
741 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca 19 cetateni romani si membri de familie ai acestora au fost repatriati, ca urmare a agravarii starii de insecuritate din ultimele zile din Fasia Gaza.
Este cea de-a doua operatiune de evacuare a cetatenilor romani de la momentul declansarii conflictului din regiune.
La solicitarea autoritatilor de la Budapesta, impreuna cu grupul de cetateni romani, a fost evacuat si repatriat si un cetatean maghiar, precizeaza MAE.
Costurile intregii operatiuni de evacuare au fost suportate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe.
In sprijinul demersurilor de asistenta consulara la fata locului, din Centrala MAE au fost retrimise la Tel Aviv si Amman doua echipe mobile consulare.
Misiunile diplomatice ale Romaniei din zona au acordat, de la declansarea crizei, sprijin si asistenta consulara cetatenilor romani si membrilor familiilor acestora care au solicitat evacuarea din zona de conflict si repatrierea.
Numarul persoanelor evacuate din Fasia Gaza de catre statul roman ajunge astfel la 103.
Ambasadele Romaniei in regiune, precum si celula de criza instituita la nivelul MAE, monitorizeaza desfasurarea actiunii, mai precizeaza sursa citata.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, sambata, ca nu exclude o noua operatiune de repatriere a romanilor din Fasia Gaza, sau chiar mai multe, el precizand ca exista astfel de cereri din partea cetatenilor romani din aceasta zona.
Corlatean a amintit ca pe 14 iulie s-a incheiat o operatiune de repatriere a 84 de cetateni din zona Gaza, romani in special, dintre care foarte multi copii si o parte din ei soti palestinieni, aceasta operatiune fiind extrem de dificila, cu conflict in teren, dupa o cooperare remarcabila cu Israelul si cu autoritatile din Ramallah.
Ministrul de Externe a afirmat ca exista mai multe noi solicitari de repatriere, intr-un numar comparabil cu operatiunea care a avut loc anterior, dar in grupuri diferite.
”Nu exclud deloc ca in perioada urmatoare, in functie de necesitati si in functie de situatia de securitate, sa procedam la cel putin o noua, daca nu mai multe operatiuni de repatriere”, a anuntat Corlatean, precizand ca este important gradul de cooperare cu autoritatile israeliene, pentru aprobarea repatrierilor.
De altfel, Titus Corlatean a aratat ca au fost situatii in care, din diverse ratiuni ce tin de competentele autoritatilor israeliene, partea romana nu a primit aprobari, in prima instanta, dar a insistat, pentru ca este vorba de familii si nu s-a dorit repatrierea doar a unei parti a familiei.

fasia gaza afacerilor externe titus corlatean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017532 (s)