News Flash:

In ce masura e afectat bebelusul daca te vopsesti cand esti insarcinata

23 Iulie 2018
908 Vizualizari | 0 Comentarii
vopsea par suvite

Specialistii sustin ca este total gresit sa credem si în secolul XXI unor astfel de mituri, care din pacate persista, desi internetul este la îndemana oricui.

„Ceea ce ar trebui sa le îngrijoreze pe viitoarele mame cand iau decizia de a-si vopsi parul sunt produsele pe care le aleg. Calitatea vopselii care au ales-o este foarte importanta. Vopseau care intra în contact cu pielea nu trebuie sa-i afecteze în niciun fel pe bebelusi, de aceea se recomanda ca viitoarele mame sa-si aleaga produse de calitate", spune medicul ginecolog-obstetrician, Maxim Calaras.

Asadar, pentru siguranta dumneavoastra si a bebelusului ar fi bine sa va abtineti macar în primele luni de sarcina de la vopsirea parului, pentru ca sa nu aveti dubii. Daca ati hotarat sa va schimbati nuanta parului alegeti produse de calitate. E bine sa stiti ca agentii chimici sunt absorbiti în organism prin pielea capului, nu prin firele de par. Orice procedeu care reduce contactul vopselei cu pielea, reduce si riscul expunerii la componentii chimici ai vopselei.

Vopseaua de par ar putea cauza cancer mamar. Iata ce trebuie sa eviti

Studiile de specialitate nu au dovedit faptul ca folosirea vopselei chimice pe par în perioada sarcinii este absolut sigura, dar nici ca folosirea acestora, lunar sau la cateva luni, poate cauza malformatii bebelusului.

Un alt mit legat de sarcina este cel despre vopsitul unghiilor, pe care femeile gravide îl considera foarte periculos. „Faptul ca oja interactioneaza cu unghia nu reprezinta un pericol, deoarece unghia este un tesut mort, însa ce vapori inhaleaza gravida cand îsi face manichiura este altceva. Sfatul nostru este ca sa-si faca manichiura într-un salon curat, bine aerisit, si sa aleaga acea oja care nu contine substante toxice sau cel putin sa micsoreze perioada de expunere", precizeaza medicul ginecolog-obstetrician, Maxim Calaras.

Asadar, în timpul sarcinii este bine sa aveti grija ce produse alegeti pentru îngrijire si reduceti pe cat posibil timpul în preajma produselor nocive. Mancati sanatos, odihniti-va si bucurati-va din plin de perioada sarcinii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006176 (s)