News Flash:

IMPORTANT! Turistii care nu vor respecta avertismentele salvamontistilor vor plati. Prefect: Platesti pentru libertate

22 Martie 2018
989 Vizualizari | 0 Comentarii
salvare montana

Turistii care se aventureaza pe munte in ciuda avertismentelor salvamontistilor din judetul Hunedoara vor fi sanctionati. Prefectul spune ca a fost facut un regulament potrivit caruia turistii sunt liberi sa mearga unde vor, dar vor plati pentru aceasta libertate daca au nevoie de ajutor.
Prefectul judetului Hunedoara, Tiberiu Kiszely, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca persoanele care ajung in zonele cu risc insemnat de avalansa, in ciuda avertizarilor primite din partea meteorologilor si a salvamontistilor, ar trebui sa suporte cheltuielile pentru salvare.

Autoritatile au lucrat la un regulament cadru care va fi trimis consiliilor locale din zonele montane, urmand ca fiecare autoritate locala sa decida daca il adopta sau nu.

Tiberiu Kiszely a afirmat ca exista foarte multe cazuri de turisti care ignora avertismentele si se aventureaza pe munte.


”Tot timpul au fost cazuri, anul trecut problema cu copiii, celebrul caz Popescu, a fost o tragedie si tocmai din cauza unei asemenea chestiuni s-a intamplat. Ai libertatea sa umbli unde vrei, dar platesti pentru aceasta libertate, platesti in momentul in care ma pui pe mine, stat, sa vin sa te recuperez. Nu poti sa fii mai liber decat cel de langa tine, avand libertatea ta, trebuie sa respecti si libertatea celui de langa tine”, a spus prefectul judetului Hunedoara.

Salvamontistii sustin ca sanctiunile ar putea fi la nivelul celor stabilite pentru turistii care nu respecta regulile in zonele in care sunt parcuri naturale.

Directorul Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodeanu, a declarat ca turistii ar trebui macar sa anunte autoritatile in momentul in care pornesc catre o zona de risc.

”Noi nu vrem sa incalcam libertatea oamenilor, dar daca ne-ar anunta am putea suplimenta oamenii care sunt de serviciu, in loc de doi sa trimitem patru sau sase. Daca nu stim nimic si ne anunta ca deja s-a intamplat, pana ii adun pe oameni si pana ajung sus, in creasta, fac 6-7 ore. Cei care se aventureaza o fac pe raspunderea lor”, a spus directorul Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara.

Potrivit acestuia, primul ajutor este gratuit numai in Romania.

Institutia are 82 de salvatori in tot judetul, din care 60 sunt montani.


tiberiu kiszely hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005975 (s)