News Flash:

IMPORTANT! Indemnizatia de crestere a copilului, platita dacaă persoana dovedeste intreruperea unei activitati

19 August 2015
1597 Vizualizari | 0 Comentarii
mama bebe
Persoanele care realizeaza concomitent venituri impozitate din mai multe activitati vor beneficia de concediu si de indemnizatia pentru cresterea copilului daca dovedesc suspendarea a cel putin uneia dintre activitati, dar pierd dreptul la indemnizatie daca suma veniturilor ramase depaseste 3000 lei.
Hotararea de Guvern aprobata miercuri modifica si completeaza normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
De asemenea, actul normativ stipuleaza explicit conditiile in care parintii care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pot realiza, concomitent, venituri supuse impozitarii de pana la 3.000 de lei anual, limita stabilita prin Legea 126/2014 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si pentru stabilirea unor masuri in vederea recuperarii debitelor inregistrate cu titlu de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Astfel, in perioada concediului pentru ingrijirea copilului, persoana care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului poate realiza venituri supuse impozitului pana la limita de 3.000 de lei anual prin desfasurarea efectiva a unei activitati, cu conditia ca activitatea care a stat la baza stabilirii dreptului la indemnizatie sa ramana intrerupta/suspendata.
In situatia in care ambii parinti solicita succesiv dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, limita de venituri de 3.000 de lei pe care o pot realiza anual concomitent cu primirea indemnizatiei se aplica fiecaruia, in functie de optiunea de concediu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004823 (s)