News Flash:

Iliescu, despre Mineriade si Revolutie: "Ce rost are sa mai dezgropam..."

25 Februarie 2016
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
iliescu
Fostul presedintele Ion Iliescu a afirmat joi ca nu stie cui foloseste redeschiderea dosarului Mineriadelor, considerand ca acesta nu ar trebui ''dezgropat'' intrucat CEDO este interesata sa "intretina asa ceva".
Intrebat ce parere are despre redeschiderea dosatului Mineriadelor, Iliescu a afirmat ca "nu este nicio problema", dar ca nu stie cui slujeste un astfel de demers.
"Nu stiu cui slujeste, alminteri nu-i nicio problema, dar pusa sub acest aspect – luarea la intrebari si analize pe plan judiciar... A fost un moment de istorie cu partile bune si cu parti mai putin bune, cu stari conflictuale. Am trecut peste ele, am depasit. Ce rost are sa dezgropam? Ele trebuie sa formeze obiectul unor asemenea dezbateri, unor oameni care stau si studiaza istoria ca sa tragem invataminte, nu sa tot intretinem o stare", a declarat fostul presedinte, dupa un simpozion CPUN, organizat la Senat.
De asemenea, intrebat despre cererea Curtii Europene a Drepturilor Omului de redeschidere a dosarului Mineriadelor, Iliescu a spus ca "CEDO este interesata sa intretina asa ceva".
"Eu inteleg pe cei care au avut pierderi, as
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005502 (s)