News Flash:

IJ cere sanctionarea procurorului care nu a contestat punerea in libertate a violatorilor din Vaslui

21 August 2015
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
violatorii
IJ cere sanctionarea disciplinara a procurorului Ingrid Botezatu, magistratul de sedinta care nu a facut contestatie in cazul eliberarii din arest a tinerilor acuzati ca au violat o eleva din Vaslui, pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
"Inspectia Judiciara a finalizat verificarile, iar la Consiliul Superior al Magistraturii s-a inregistrat actiune disciplinara in acest caz", a declarat pentru MEDIAFAX Daniela Pantazi, purtatorul de cuvant al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Potrivit unor surse judiciare, Inspectia Judiciara a solicitat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM sanctionarea procurorului Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui si magistratul de sedinta care nu a facut contestatie in cazul eliberarii din arest a trei din cei sapte violatori, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de articolul 99 litera t „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta” si litera m. „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004.
Actiunea disciplinara urmeaza a fi discutata de Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM in sedinta din 7 octombrie, reprezentantii CSM urmand sa decida daca Ingrid Botezatu va fi sau nu sanctionata.
Conform Legii 303/2004 sanctiunile care pot fi aplicate magistratilor sunt avertismentul, diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu pana la 15% pe o perioada de la o luna la 3 luni; mutarea disciplinara pentru o perioada de la o luna la 3 luni la o instanta sau la un parchet, situate in circumscriptia aceleiasi curti de apel ori in circumscriptia aceluiasi parchet de pe langa curtea de apel; revocarea din functia de conducere ocupata si excluderea din magistratura.
In 23 iunie, in urma unei sesizari facute de Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), CSM a sesizat Inspectia Judiciara sa faca verificari privind eliberarea din arest a celor sapte tineri.
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a dispus, pe 25 iunie, efectuarea unor verificari cu privire la modalitatea in care procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui si Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public in dosarul celor sapte tineri acuzati de viol in forma agravanta si lipsire de libertate in mod ilegal. Verificarile au fost demarate in urma eliberarii din arest a inculpatilor
PIICJ a trimis Inspectiei Judiciare, pe 27 iulie, un raport privind verificarile in cazul fetei din judetul Vaslui violate de sapte tineri, pentru a fi avut in vedere la cercetarea disciplinara a magistratilor dispusa de inspectorii judiciari. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004625 (s)