News Flash:

IGSU: 60 de localitati din 13 judete, afectate de ploile torentiale si de furtunile din ultimele ore. Zeci de locuinte au fost inundate

14 Iunie 2018
982 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii arad

Saizeci de localitati din treisprezece judete au fost afectate de ploile torentiale si de furtunile din ultimele 24 de ore, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), precizand ca au fost inundate aproape 60 de locuinte, iar 82 de copaci s-au prabusit, 29 de masini fiind avariate.


Saisezi de localitati din treisprezece judete au fost afectate de ploile torentiale si de furtunile din ultimele 24 de ore, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), precizand ca au fost inundate aproape 60 de locuinte, iar 82 de copaci s-au prabusit, 29 de masini fiind avariate.
In urma ploilor torentiale, a descarcarilor electrice, caderilor de grindina si a vantului puternic din cursul zilei de ieri si din timpul noptii, au fost inregistrate efecte de vreme rea in 60 de localitati din 13 judete: Arges, Bihor, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Timis si Valcea.  

In aceasta perioada au fost mobilizati peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice, care au intervenit pentru evacuarea apei din 58 locuinte, 22 anexe, 135 de curti si 33 de subsoluri.De asemenea, s-a intervenit pentru indepartarea a 82 de arbori cre au cazut pe carosabil, locuinte si stalpi de electricitate, fiind avariate si 29 de autoturisme.  

O situatie deosebita a fost inregistrata in localitatea Obarsia - Closani din judetul Mehedinti, unde s-a intervenit pentru salvarea a doua persoane surprinse de furtuna. Una dintre acestea a decedat, iar cealalta a fost transportata la spital, cu semne vitale.

De asemenea, militarii au actionat pentru salvarea unei persoane din localitatea Arcani, judetul Gorj, care a fost surprinsa de apele aflate in crestere, sub un pod. Totodata, echipajele pentru situatii de urgenta au evacuat preventiv o familie (formata din trei membri) din localitatea Borlova, judetul Caras – Severin, a carei gospodarie a fost izolata de ape. Persoanele, dintre care doi minori, au fost cazate temporar la rude, urmand ca, dupa remedierea situatiei, sa revina la domiciliul lor.

Din cauza vantului puternic, sapte acoperisuri ale unor imobile au fost partial sau total distruse, iar viiturile produse in judetul Caras – Severin au generat o alunecare de teren care a afectat un operator economic.

In judetele aflate sub incidenta avertizarilor de furtuni au fost semnalate intreruperi ale alimentarii cu energie electrica, iar echipaje specializate se afla in teren pentru remedierea situatiei. De asemenea, circulatia rutiera a fost afectata temporar din cauza copacilor cazuti pe carosabil sau a aluviunilor pe trei drumuri nationale (DN 57B, DN 66 si DN 68A) si trei drumuri judetene (DJ 582, DJ 671A si DJ 564A).

De miercuri, de la ora 14.00, si pana vineri la ora 8.00, treizeci de judete din intreaga tara vor fi sub cod galben de furtuni.

In Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, Transilvania, jumatatea de vest a Munteniei si in zonele de munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina, spun meteorologii.

Potrivit acestora, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 60...80 l/mp, indeosebi in sud-vest si in zona montana.
News.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007659 (s)