News Flash:

Idei de vacanta: Ksamil beach (Albania) – Caraibe cu buget redus (GALERIE FOTO)

8 August 2016
2774 Vizualizari | 0 Comentarii
ksamil
Ksamil este un satuc mic catre care Dumnezeu pare ca nu si-a mai intors privirea de cand l-a creat in 1966. Cu toate acestea, in saracia lui lucie, satul albanez a fost binecuvantat cu niste plaje la Marea Ionica pe care Romania nu le va avea la Marea Neagra, nici daca invadeaza Bulgaria si o si cucereste.
Plajele din Ksamil au, pe langa faptul ca iti ofera privelistea insulitelor care par etern verzi, un nisip aproape alb si fin ca isi ofera senzatia unui concediu in Bora Bora (atata timp cat nu te uiti in spate sa vezi constructiile neterminate care te duc cu gandul niste bombardamente menite sa niveleze localitatea).
Cu toate acestea, Ksamil este este una dintre cele mai apreciate localitati de coasta din Albania pentru ca este vizitata atat de turistii locali cat si de cei straini. Plajele de acolo chiar daca sunt mici, acestea sunt foarte curate.
Nu va veti lovi privirile de imagini ca la noi, sticle de plastic pe jos, stiuleti de porumb aruncati in nisip, tomberoane ultra-pline si cel mai important, nu o sa auziti manele zbierand de „dujmani si of-uri de dragoste”.
Localuri
Satucul de mare este plin de localuri si mai ales ieftine, dar daca acestea va nemultumesc puteti merge oricand in Sarande, orasul de care acesta apartine si sa mancati acolo. Nu este la mai mult de 15 minute de mers cu masina. Localnicii sunt foarte prietenosi chiar daca nu inteleg o boaba de engleza in marea lor majoritate.  
Cu mic dejun – 1.400 – 1.800 lei
Cazarea la un hotel langa plaja este in jur de 20 euro /camera, iar marele avantaj este ca foarte multe hoteluri si pensiuni sunt gandite pentru familie, in camera fiind si o mica bucatarie, in care puteti gati pentru copii. 
Un pranz cu cate un fel de mancare va va costa 25 de lei, 30 sa spunem (doua persoane), daca vreti sa va simtiti milionari si sa mai cheltuiti 5 lei pe o bere, doua. Fructele de mare sunt la discretie avand in vedere ca in zona respectiva sunt foarte multe ferme de fructe de mare. Un platou urias, family size ajunge sa coste undeva la 6-7 euro. 
Mesele sunt foarte ieftine, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai jos. 100 de lekke sunt echivalentul a 3,3 lei.
Parcarea va costa intre 6 si 9 lei pe zi
Ca si atractii turistice, aveti BUTRINT, un oras antic, care este de fapt un parc arheologic imens.
Fraze utile:
Buna!
Tungjatjeta. ( TOON-jaht-YEH-tah )
Va rog!
Ju lutem. ( yoo LOO-tehm )
Multumesc
Faleminderit. ( FAH-lehm-mee-NDEH-reet )
Da
Po. ( poh )
Nu.
Jo. ( yoh )
Ma scuzati. (cerand atentie)
Më falni. ( meh FAHL-nee )
La revedere
Mirupafshim. ( MEE-roo-PAHF-sheem )
Vorbiti engleza? 
Flisni Anglisht? ( FLEES-nee ahn-GLEESHT? )
Nu inteleg
Nuk kuptoj. ( NOOK koop-TOY )
Si cea mai importanta intrebare!!!!!
Unde este toaleta?
Ku është nevojtorja? ( koo UHSH-tuh NEH-vohyuh-TOR-yah? )

SURSA: destinatii.eu 

Galerie Foto

ksamil3
ksamil marea ionica marea neagra bulgaria
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006005 (s)