News Flash:

ICCJ urmeaza sa ia o decizie definitiva in dosarul Monicai Ridzi in 16 februarie

10 Februarie 2015
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit sa ia o decizie finala in dosarul Monicai Iacob Ridzi in 16 februarie, dupa ce luni a ascultat pledoariile finale ale acuzarii si apararii si ultimul cuvant al inculpatilor.
Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema a finalizat luni dezbaterile in dosarul in care Monica Iacob Ridzi este acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului, cand aceasta era ministru al Tineretului si Sportului.
Avocatii au aratat, in principal, ca clientii lor au respectat intocmai procedura legislativa in cadrul organizarii evenimentelor de la 2 Mai si ca acestia ar trebui achitati.
In replica, procurorul de sedinta a cerut respingerea apelurilor facute de cei condamnati in prima instanta in acest dosar si a sustinut apelul propriu facut impotriva inculpatei Daniela Popa, consilier in cadrul Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne din Ministerul Tineretului la data faptelor, care a primit o pedeapsa cu suspendare in prima instanta. Procurorul DNA a cerut ca Popa sa execute pedeapsa in regim de detentie, in virtutea functiei detinute, pluralitatii infractiunilor de care este acuzata si a gradului ridicat de periculozitate a unora dintre fapte.
La final, in ultimul cuvant, Monica Iacob Ridzi le-a cerut judecatorilor sa-i ofere posibilitatea de a-si creste cei doi copii, intre care unul mai mic de un an si jumatate, si a sustinut ca totul i se trage de la faptul ca a fost "credula".
"Am platit politic si personal pentru ca am fost credula in oameni. Problemele mele de sanatate s-au acutizat. Saptamana trecuta eram internata pentru investigatii, iar recent m-am externat pentru a fi aici. Din cauza stresului din ultimii cinci ani de zile si copiii mei s-au nascut cu probleme. De cinci ani de zile am trait momente de umilinta profunda si uneori am simtit, efetiv, ca mor cu dreptatea in mana. Viata mea si a copiilor mei este la acest moment in mainile dumneavoastra", a declarat Ridzi.
Completul de cinci judecatori al instantei supreme a ramas in pronuntare in acest caz, urmand sa dea decizia definitiva in 16 februarie.
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata, in 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului.
Aceeasi pedeapsa a fost dispusa, tot pentru abuz in serviciu, pentru Ioana Varsta, in timp ce Paul Diaconu a primit doi ani si jumatate de inchisoare cu executare.
Alti sase angajati ai ministerului au primit pedepse cu suspendare.
Astfel, Marius Mihail Marcuta, consilier in cadrul Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (decembrie 2008 - mai 2009), a fost condamnat la trei ani cu suspendare si doi ani de interzicere a unor drepturi.
Florin Catalin Mircea, consilier I A in cadrul Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si doi ani de interzicere a unor drepturi. Pedeapsa lui Marcuta are un termen de incercare de sase ani.
Octavian Petru Dragomir, director al Directiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 - ianuarie 2010), a primit trei ani cu suspendare, pedeapsa avand un termen de incercare de sase ani.
Claudia Radu, director general al Directiei Generale Programe, Proiecte si Centre pentru Tineret (21 aprilie 2009 - ianuarie 2010), a fost condamnata, cu suspendare, la doi ani si jumatate plus doi ani de interzicere a unor drepturi, avand un termen de incercare de patru ani si jumatate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005095 (s)