News Flash:

Iata efectele surprinzatoare ale ceaiului de ghimbir

17 Iunie 2018
1364 Vizualizari | 5 Comentarii
ceai de ghimbir

Ceai de ghimbir, aceasta bautura grozav de sanatoasa este recomandata pentru tulburarile digestive, intarirea sistemului imunitar si calmarea greturilor matinale care apar in cazul unor femei insarcinate. Ceaiul de ghimbir este foarte eficient impotriva unor tipuri de cancer, reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice, intareste imunitatea organismului si scade nivelul colesterolului rau.

Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea si este considerat un aliat remarcabil pentru sanatate putand trata multe afectiuni si oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv. A fost utilizat ca planta medicinala inca din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice si pentru a trata semnele de raceala si gripa. Cercetarile asupra ghimbirului au scos la iveala proprietati digestive si anticancerigene, utilizari cosmetice si o eficienta surprinzator de buna a ceaiului de ghimbir in tratarea cancerului de colon si a celui ovarian.

Desi ghimbirul poate fi consumat si sub forma condimentelor, pentru a conferi mancarurilor, sucurilor proaspete sau prajiturilor o aroma unica, revigoranta, pentru a putea profita de deplin de proprietatile binefacatoare ale ghimbirului trebuie sa apelam la varianta infuziei. O cana cu ceai de ghimbir pe zi contribuie la combaterea problemelor respiratorii si la diminuarea stresului , are un puternic efect antiinflamator si intareste imunitatea organismului.

Ceai de Ghimbir – beneficii si proprietati curative
Ghimbirul contine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E si B6.Uleiurile volatile din ghimbir au efecte analgezice, sedative si antitermice. Acestea ii dau gustul si aroma specifica si favorizeaza miscarea muschilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai buna digestie.
Ghimbirul are aproape 500 de compusi identificati, multi cu activitati biologice cunoscute, actionand in feluri diferite, fie influentand o anumita enzima sau proteina, fie sprijinind activitatea altor compusi. 

Citeste si Sucul asta din patru ingrediente iti scoate toate toxinele din corp! Scapi de kilograme de deseuri!

Iata cateva dintre beneficiile ghimbirului:
1. Ceaiul e ghimbir ajuta la digestie
Ghimbirul este foarte eficient pentru o digestie sanatoasa, el actionand prin descompunerea proteinelor pentru a elibera stomacul si intestinele de gaze. Este atat de eficient in acest sens intrucat are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.
Odata ingerat, ghimbirul favorizeaza eliberarea unor enzime importante in procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esential, deoarece ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din alimentatie. De asemenea, ajuta la digerarea mancarurilor grase prin stimularea productiei de saliva si usurarea procesului de inghitire.
Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv prin imbunatatirea absorbtiei de substante benefice din alimente si prevenirea supraalimentatiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat dupa mesele imbelsugate este excelent pentru recapatarea controlului asupra digestiei.
In plus, consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni aparitia diareei, a flatulentelor, a balonarii si a indigestiei datorita substantelor chimice din compozitia sa, care tonifiaza musculatura tractului digestiv, si impiedica nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri stomacale.

2. Ceaiul de ghimbir are efecte anti-ulcer
Ghimbirul are efecte importante anti-ulcer comparabile cu ale multora dintre medicamentele eliberate pe baza de reteta si contine o substanta numita zingibain, care distruge parazitii si ouale lor. Extractele de ghimbir, testate in laborator, distrug o serie de paraziti, cum sunt cei din pestele crud, in decurs de 16 ore. De aceea, infuzia de ghimbir este indicata in tratarea bolilor parazitare.

In caz de indigestie si inapetenta, se amesteca parti egale de suc de ghimbir, lamaie si sare si se administreaza inainte de mese. Pentru afectiuni biliare amestecati doua parti de suc de ghimbir cu sapte parti lapte, apoi fierbeti pana scade la jumatate; adaugati zahar si beti inainte de culcare. Daca va confruntati cu dureri de stomac sau de intestine, se recomanda o infuzie din ghimbir uscat, amestecat cu ulei de ricin, sau un amestec de rasina si pudra de ghimbir.

Citeste si Slabeste in doar 4 saptamani cu 4 ingrediente

3. Calmeaza greturile matinale cu ceai de ghimbir
Ghimbirul calmeaza greturile matinale care apar la unele femei insarcinate, atata timp cat in sarcina se consuma o cana de ceai de ghimbir la doua zile. Este un remediu eficient, care poate sa fie folosit in siguranta de femeile insarcinate care se confrunta cu acest simptom neplacut.

Este cel mai bun remediu natural pentru greata, in toate formele sub care se gaseste: ulei esential, capsule, macerat in alcool, marinat in miere, murat in saramura sau otet, dupa metodele orientale si in special japoneze, fiert in supe ori preparat ca ceai, in infuzie.

Diminueaza durerile menstruale
Aceasta planta este un remediu natural si foarte util in diminuarea durerile menstruale. Daca simptomele prezentate in fiecare luna va complesesc, incercati sa va aplicati de cateva ori pe zi comprese locale cu ceai de ghimbir.E demonstrate stiintific ca o compresa imbibata in ceai de ghimbir si aplicata pe regiunea inferioara a abdomenului poate ameliora durerile si relaxeaza musculatura.

4. Ceaiul de ghimbir scade tensiunea
Ghimbirul scade tensiunea relaxand vasele de sange ce inconjoara muschii, facilitand circulatia sanguina in tot corpul. Ajuta la prevenirea si tratarea greturilor cauzate de miscare si calmeaza ametelile.Ceaiul de ghimbir este excelent si pentru o buna circulatie a sangelui, previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul oxigenului si asubstantelor nutritive catre toate organele vitale din corp, inclusiv catre penis (de unde si efectul afrodisiac). Aminoacizii si mineralele din radacina de ghimbir promoveaza de asemenea nivelul de eritrocite, drept urmare este reduc riscul de boli cardiovasculare.

Citeste si Leacul antic impotriva bolilor de inima si cancerului de ficat. Intarzie imbatranirea, elimina toxinele si ”topeste” grasimea

5. Ceaiul de ghimbir ajuta in raceli si gripe
Putem sa apelam la efectele curative ale ghimbirului pentru a combate afectiunile respiratorii. Este deosebit de eficient in tusea expectoranta, prin curatarea plamanului, insa si in problemele respiratorii alergice, cum este astmul. Ceaiul de ghimbir ajuta in raceli si gripe prin inducerea transpiratiei si tonifica sistemul imunitar. In plus, are actiune expectoranta, fiind benefic pentru a scapa de tuse, bronsita, iritatii ale gatului. Un mod simplu de a face ceai de ghimbir este sa aduceti apa la fierbere, taiati cateva felii de ghimbir si lasati-le sa fiarba la for mic in apa pentru 10-15 minute. Ceaiul de ghimbir este extrem de eficient in tratarea racelilor datorita faptului ca decongestioneaza caile nazale superioare, umezeste muscoasa gatului, ajutand astfel la ameliorarea tusei, si favorizeaza expectoratia, care grabeste astfel procesul de vindecare.

Prepara-ti acasa o cana de ceai de ghimbir dupa urmatoarea reteta: Cojeste radacina de ghimbir proaspata, taie o bucata mica si da-o pe razatoare pana cand obtii 2-3 lingurite de razatura. Pune ghimbirul intr-o cana si toarna peste apa fierbinte care sa acopere 3/4 din cana (este preferabil sa torni apa dupa ce a clocotit vreo 2 minute), apoi completeaza restul cu suc proaspat de lamaie sau lime. Daca bei ceaiul indulcit sau esti racit, adauga o lingurita de miere (de tei sau salcam) si acopera mixtura, lasand-o cateva minute sa infuzeze bine. Trece-l printr-o strecuratoare ca sa scapi de razatura si consuma-l cat este cald. ATENTIE: Este foarte important sa se consume radacina proaspata de ghimbir, nu pliculetele cu prafuri destul de incerte ca origine.

6. Ceaiul de ghimbir amelioreaza simptomele suparatoare ale afectiunile respiratorii: alergii, astm
Nutritionistul Phyllis Balch scrie in cartea sa “Prescription for Herbal Healing” ca ghimbirul actioneaza prin inhibarea unui component al sistemului imunitar care provoaca alergiile si astmul. Cercetatori francezi au aratat intr-un studiu publicat in decembrie 2008 in jurnalul “International Immunopharmacology” ca ghimbirul reduce inflamatiile cailor respiratorii, in special in plamani, reducand simptomele respiratorii asociate cu alergiile de sezon.

7. Ghimbirul este foarte eficient impotriva cancerului
Ghimbirul este unul dintre cei mai redutabili dusmani ai cancerului, considerat chiar a avea un efect antitumoral in leucemii.Extrasele de ghimbir stimuleaza imunitatea prin cresterea activitatii timusului si splinei, precum si productia de fagocite. Si in cancerul de san este indicat consumul de ghimbir, care se pare ca ar inhiba invazia, motilitatea si aglutinarea celulelor canceroase.

8. Tulburari sexuale
Cercetatarile stiintifice efectuate asupra ghimbirului atesta faptul ca aceasta planta aromatica este utila persoanelor care sufera de tulburari sexuale. Potrivit specialistilor, efectul „viagra” al ghimbirului poate imbunatati viata sexuala, acesta actionand asupra organelor genitale, imbunatatind circulatia sangvina.

Citeste si De ce sa mananci usturoi amestecat cu lamaie. NU rata al 4-lea motiv

9. Reduce inflamatiile articulare si durerile reumatice
Ghimbirul reduce inflamatiile articulatiilor, fiind recomandat adesea in artrita reumatoida. De asemenea, daca beti o cana de ceai de ghimbir dupa ce ati depus efort fizic, puteti evita aparitia febrei musculare si a durerilor de incheieturi, in general. In cazul inflamatiilor locale, de tipul luxatiilor sau entorselor, compresele cu ghimbir fac minuni.

10. Scade nivelul colesterolului rau
Studiile recente arata ca ghimbirul scade nivelul colesterolului rau din organism, reducand riscul bolilor de inima. Contribuie la o buna circulatie a sangelui, printr-un complex optim de minerale si aminoacizi, eficient in lupta cu bolile cardiovasculare. In plus, aceasta planta intareste imunitatea organismului, printr-o combinatie de antioxidanti care, in paralel, se dovedeste eficienta si in lupta cu colesterolul si chiar in prevenirea cancerului.

11. Ceaiul de ghimbir are efecte analgezice puternice
O cana de ceai de ghimbir reduce prostaglandinele care sensibilizeaza receptorii durerii din terminatiile nervoase, demonstrand efecte puternic analgezice. Este un bun remediu impotriva stresului, iar potrivit specialistilor, efectul ceaiului de ghimbir este similar cu cel al anxioliticelor usoare, tip Xanax.

12. Ceaiul de ghimbir intareste imunitatea organismului
Intareste sistemul imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti, care reduc riscul de infectii sau afectiuni. De exemplu, o ceasca de ceai de ghimbir consumata zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substantele active din ghimbir blocheaza depozitarea grasimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rau si ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer.

Sursa: frunza-verde.ro
 


ghimbir ghimbirul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

plaquenil depression  | #51193
does erectile dysfunction pills work plaquenil erectile method
cialis coupon  | #51992
buy cialis usa  | #52059
cialis dosage  | #52122
Segree  | #52689
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005589 (s)