News Flash:

Iata de ce este mai periculos sa racesti vara

22 Iulie 2018
765 Vizualizari | 0 Comentarii
raceala nas

Virusurile care cauzeaza infectii ale cailor respiratorii superioare pe timpul iernii sunt suplimentate în lunile calde de un complicedeosebit de periculos: enterovirus, care poate conduce la afectiuni mai complicate.

Enterovirusul se raspandeste prin tuse si stranut. Poate provoca diaree, senzatie de gat uscat, eruptii cutanate si alte simptome pe langa durerile de cap obisnuite unei raceli.

Un alt factor specific racelii de vara este expunerea constanta la aerul conditionat, care declanseaza senzatia de nas uscat, oferind "ocazia" altor virusuri de a se dezvolta. Asa se întampla în cladirile cu aer conditionat sau în avioanele pline cu pasageri care merg în vacanta. Medicii recomanda celor care calatoresc sa împacheteze o mica trusa care sa contina medicamente pentru raceala.

Masuri de prevenire
Întrebarea care se pune este cum poti preveni o raceala în mijlocul verii care sa îti ruineze întreaga vacanta? Ia în considerare cateva sfaturi care te pot feri de neplaceri:
- spala-te cat mai des pe maini si tine la îndemana un dezinfectant;
- încearca sa dormi cat mai mult pentru a-ti întari sistemul imunitar;
- hidrateaza-te;
- adopta o dieta sanatoasa pe baza de fructe si legume;
- evita contactul cu persoanele care sunt deja bolnave.

Cum tratezi raceala de vara

În plus, cei care au fost sedentari pe timp de iarna ar trebui sa înceapa sa faca exercitii fizice usoare, deoarece enterovirusul este singura infectie asociata cu exercitiile fizice intense.

Lupta împotriva unei raceli de vara implica aceleasi tactici ca lupta cu raceala cu care te confrunti în timpul iernii. În timpul duratei de cinci pana la sapte zile a unei raceli este important sa stii cum sa tratezi simptomele pentru a ramane în zona de confort. Analgezicele, medicamentele pentru tuse si picaturile saline sunt cele mai bune variante în acest sens.

Încearca sa te feresti de toti factorii care ar putea sa îti declanseze simptomele unei raceli pe timp de vara!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007006 (s)