News Flash:

Iata cum a ajuns Kolinda Grabar-Kitarovic cea mai atragatoare presedinta de tara din lume

16 August 2018
923 Vizualizari | 0 Comentarii
kolinda

Pana nu demult femeile in politica erau privite ca niste intrusi – sceptic de catre inaltii functionari – barbati. Astazi, egalitatea de genuri in politica este un principiu respectat de catre toate tarile democratice, iar un presedinte de tara – femeie nu mai este un lucru iesit din comun.

Iar atunci cand femeia mai este si atragatoare, carismatica si populara, povestea devine si mai interesanta.

In acest articol am decis sa aflam cum Kolinda Grabar-Kitarovic a ajuns sa fie un presedinte de tara atat de iubit de cetatenii sai.

Cariera

Kolinda s-a nascut in anul 1986 in familia unui macelar si a unei femei casnice. In copilarie aceasta visa sa devina insotitoare de bord sau translator. Daca ar fi spus atunci cineva ca aceasta fata de la tara va deveni presedinte – nimeni nu ar fi crezut.

Parintii doreau s-o numeasca Xenia, insa cu putin inainte ca aceasta sa se nasca cantecul „Kolinda” a inceput sa devina din nou popular, asa ca la nume nu s-au mai gandit mult.

La 17 ani eminenta Kolinda a castigat o bursa de studii in SUA. Pentru a-si asigura existenta, in perioada studentiei aceasta a muncit ca si spalatoreasa. Intoarsa acasa, tanara si-a continuat studiile, obtinand diploma de master in domeniul relatiilor internationale, la Universitatea din Zagreb.

La 24 de ani ea a devenit consilier al Departamentului de Cooperare Internationala din cadrul Ministerului de Stiinte si Tehnologii al Croatiei, dupa care a ocupat un post similar la Ministerul de Afaceri Externe.

In anul 2003 ea devenit deputat in Parlamentul Croatiei si in scurt timp a ajuns in fotoliul de ministru pentru Integrare Europeana. Dupa o perioada aceasta a fost ministru de afaceri externe, iar ulterior a ocupat si functia de ambasador al Croatiei in SUA.

In anul 2015, Kolinda Grabar-Kitarovic a participat la alegerile prezidentiale si a fost aleasa din al doilea tur de catre 50,42% dintre alegatori.
Viata personala

Pe sotul sau Iakov, Kolinda l-a cunoscut la universitate. Cand a plinit 28 de ani, cei doi s-au casatorit. Impreuna acestia au un fiu si o fiica, iar despre sot Kolinda spune ca acesta intotdeauna a sustinut-o in cariera sa politica.

Indragita de popor

Despre blonda – presedinte de 50 de ani, cu forme apetisante stie o lume intreaga. Candva pe internet au aparut fotografii in care aceasta ar fi facut plaja in bikini, insa ulterior s-a scris ca in poze era o actrita, care seamana foarte mult cu Kolinda.

Presedinta Croatiei este pasionata de fotbal, fapt pe care l-am urmarit cu totii la Campionatul Mondial de Fotbal de anul acesta. Ii place sa calatoreasca si chiar sa zboare cu avionul.

Kolinda este iubita de popor pentru simplitatea, sinceritatea si deschiderea ei. La meciul de fotbal dintre Croatia si Danemarca ea a zburat in clasa Econom si a sustinut echipa alaturi de ceilalti microbisti, nu in loja VIP.

Poporul din Croatia isi iubeste si isi respecta presedintele, fapt care pare a fi bine meritat.


kolinda grabar-kitarovic despre blonda kolinda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005047 (s)